613. VAD VILL DU ATT POLITIKER SKALL GÖRA?


613. VAD VILL DU ATT POLITIKER SKALL GÖRA?
av Jan Ivarson, 2018-02-10.

– Förväntar du dig att de skall utföra det du tycker?
– Eller vill du att de skall tala om för dig vad du skall tycka och hur du skall leva?

När folk går till val, röstar de flesta på ett parti som de tror kommer göra mest av det som väljaren gillar. Så var det tänkt en gång. Numera vill politiker styra över väljarna. Få tänker på det inför valurnorna. Här följer några exempel.

Uppdelning av föräldraledighet är en gammal fråga.
Politiker vill bestämma hur föräldrar skall ta hand om sina barn!
Samtidigt underlättar samhället för anskaffning av utomäktenskapliga barn med en eller två modernt könlösa föräldrar. Dessa har med samhällets gillande bytts till att bli vårdnadshavare. Det har stöd av Svenska Kyrkan.
Stundom anses det motsägelsefullt att det är ett problem om barn saknar en kärnfamilj. Avsaknad av en far som manlig förebild framhålls ibland som förklaring till att unga män blir brottslingar.

Nu vill politiker bestämma vad vid skall äta.
Kött anses som en styggelse. De har fått för sig att det är skadligt för miljön när kor fiser. Samtidigt uppmanas vi använda naturgödsel för odling. Det skulle vara betydligt värre ingrepp i miljön om befolkningen kraftigt ökas. Nya invånare behöver bostäder och arbetsplatser och importerad mat, så länge det finns något att köpa och betala med.

Godis är ett nytt område politikerna vill styra över. Lösningen är som vanligt, mer skatt. Om momsen togs bort på oxfilé skulle fler kunna äta sig mätta på den och suget på godis bli mindre. Uppmana istället till fin biff för både skolbarn och gamla. Det skulle gynna jordbruk och öppna landskap.

– Helt kött varje vecka på kommunalt serverade tallrikar, bör bli ny #meattoo.

Politikers förhoppning är att varor som påförs ny skatt, för ett påstått gott ändamål, i stort sett skall konsumeras som innan skatten infördes. Syftet är att dra in mer pengar som politikerna kan bestämma över.
Flygskatten är ett sådant exempel. Om flygskatten sa ett språkrör rent ut, att varför skall inte de som flyger betala skatt. Miljön var ett svepskäl.

Tänk om folk slutade röka, supa och köra bil?
Då skulle det gå åt pipan för bland andra idrotten, presstödet, äldrevården och rent av för mångkulturen. Politiker skulle sakna medel att attrahera nya utländska väljare som skapar skattefinansierade jobb i migrationsindustrin. Antal nyanlända med riktigt arbete har blivit av sekundär betydelse.

Vill väljarna att politiker skall bestämma mer över hur de beter sig?
Svårt att tro det. Om de tycker att viss mat bör undvikas, så är det bara att avstå. Frågan påminner om en stökig klass där en av eleverna sa:
– Nu får magistern be oss vara tysta.

Upplysning om olika matvarors hälsoeffekter är bra, men får inte övergå till missbruk med höjda skatter.
Folk börjar se mönstret som påminner om schackspel.
Det är svårt att överblicka konsekvensen av ett visst drag. Plötsligt kan man vara schack matt. Det nyttjar politiker för att dra in allt större andelar av medborgarnas pengar.

Skatt motiveras på vissa livsmedel i hälsans och miljöns namn.
I steg ett för att t. ex. bättra på de värsta behoven i äldrevården, sedan den fått minskade anslag. Dessa har omfördelats till försörjningsstöd åt växande antal arbetslösa.
Så kommer det pågå tills landet blir schack matt. Först drabbas kommunerna som regeringen lägger bördor på.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/612-finansministern-drabbad-av-klarsynthet/  

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/614-ett-vanligt-dygn-i-en-kattfamilj/

 

2 thoughts on “613. VAD VILL DU ATT POLITIKER SKALL GÖRA?

 1. ”Politik” – är som allt annat i vår, huvudsakligen, sinnliga; ‘Uppfattad med våra sinnen’, värld; ‘En polär företeelse’: vänster – höger, plus – minus, varmt – kallt, ja – nej, tillhör – tillhör inte m.fl. polära uttryck.
  ”Politik” – ”Tänk en pyramid; ‘Bred bas och spetsig topp’.” Och så polariserar vi begreppet; ‘Vänd på den! Spetsen neråt och basen uppåt’ (klar balansakt!).
  ”Politik” – med bred bas, kallas: – ‘Populistisk’. Folket, massan – enas majoritetsmässigt och den spetsiga toppen; ‘Regeringen’, med statsministern som den absoluta toppen, verkställer massans vilja. Den modellen kallar vi – ”VÄNSTERN”.
  ”Politik” – sett från den andra sidan, d.v.s – ”HÖGERN”, är det då fråga om en ‘Elitistisk’, politisk styrning. En elit som verkar fram vad som kunskaps- och erfarenhetsmässigt verkligen är det ”bästa” för majoriteten!
  ”Politik” – är antingen POPULISTISKT ordnad; arbetarpolitik, vänster-, labour, kommunism, socialism, liberalism… eller ELITISTISKT ordnad: höger-, diktatur, fascism, kungadömen, konservatism…

  – Vad vill vi svenskar egentligen ha? Hur vill vi vårt Sverige ska ‘vara’ om …30 år?
  Jag, som visionärt sinnad, skulle vilja ha ett svar på det!

  • Svar till Matsini
   med några hastigt påkomna tankar hos en äldre man.

   Vi drömmer om ett Sverige ungefär som på 1960-talet under statsminister Tage Erlander. Ett folkhem där de flesta försörjer sig själva. Där friska och arbetsföra inte vill ligga samhället till last eller missbrukar sociala hjälpsystem. Vi vill ha pensioner som vi kan leva på efter livslångt arbetsliv även för de som haft lågavlönat yrke.

   Vi vill ha politiker som utför det väljarna vill. Vi vill att politiker skall se till landets bästa. Vi vill inte att hela världens befolkning skall ha tillgång till landets välfärd som svenskar gemensamt arbetat ihop till.

   Vi vill ha ett starkt försvar så vi kan bevara vår neutralitet. Vi vill ha lag och ordning och kvinnofrid. Vi vill inte skämma ut oss med genustrams eller med vårdnadshavare som ersätter föräldrar.
   För det behövs en Kyrka som förkunnar etik och moral och som står upp för äktenskap mellan man och kvinna och värnar kärnfamiljen.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.