279. FÖRBJUD EU-TORSKAR


279. FÖRBJUD EU-TORSKAR
av Jan Ivarson, 2015-05-09.

Det händer något i svenska media. Samhällsfrågor som tidigare bara tagits upp av (SD) och förkastats som rasistiska, diskuteras nu på normalt sätt i marksända TV-kanaler.
I TV4 förklarade journalisten Marcus Oscarsson att några partier ändrat uppfattning i migrations- och tiggarfrågor. Han undrade varför inget parti vill förbjuda tiggeri i kombination med stödåtgärder i Rumänien. Det hade varit otänkbart för ett år sedan.

Politiker har svårt att agera mot samhällsproblem innan de uppstått. Därför tar det en tid innan politiker kan visa sin klokhet med ändrad lagstiftning, för att lösa uppkomna problem. Kanske är tiden nu mogen för tiggarproblemet.

Politiker har hittills inte vågat ingripa mot tiggeri då utlänningar är inblandade. Nu kan tiden vara inne.
Det finns två vägar att gå, – förbud av tiggeri eller förbud mot givande av allmosor på allmän plats. Det senare skulle få likheter med förbud för män att ge pengar till kvinnor för att vinna deras tillgivenhet en stund. Däremot är det okay för kvinnor att ta emot pengar på gatan.

Förbud att ge pengar till tiggare, skulle rikta sig mot skötsamma svenskar men inte mot utlänningar. Förbudet skulle därför vara i linje med vår utvecklade utlänningsgodhet. Mottagarna skulle inte kriminaliseras, men svenskar som bryter mot den nya lagen kan utpekas som samhällsfientliga, riskera böter och kallas för EU-torskar i media.
Det bör vara politiskt gångbart både till höger och vänster om regeringspartierna.

Jan Ivarson
politiskt obunden

3 tankar på “279. FÖRBJUD EU-TORSKAR

  1. Någon variant av sexköps lagen? Den funkar ju inte så varför skulle den fungera mot tiggeriet-Lär bli något journalister och politiker stöter och blöter utan att något konkret händer.Tiggarna försvinner av sig självt om man slutar ge dem pengar-lag eller inte-

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.