764. VETENSKAPLIG ANPASSNING


764. VETENSKAPLIG ANPASSNING
En ironisk beskrivning av god svensk livsstil.
av Jan Ivarson, 2020-04-15.

I Sverige vill vi leva bekvämt med öppna dörrar och stövlarna på.
Vi anser oss ha en mångkultiverad befolkning och rent framför egen dörr. Vi förväntas bara ha stängda ytterdörrar när det är riktigt kallt ute eller blåser kraftigt och endast låsa dörrar i extrema situationer.
Vi skall normalt bara behöva stampa dammet av stövlarna för att kunna sova med dem på.
Öppna dörrar är välkomnande och korrekt beteende för hur goda svenskar skall leva. Bara extremister ser med misstänksamhet på omgivningen, stänger dörrar och tar av sig stövlarna i tid och otid.

Skulle det vid något tillfälle visa sig att råden behöver justeras, är det vetenskapligt att expertråd ändras för anpassning till nya förhållanden som inte kunnat förutses.
Vi får lära oss att vetenskap inte kan ligga före okända problem. Framstående svensk vetenskap måste ligga efter, så den vet vilka problem som skall lösas.

Sålunda kan vi komma rekommenderas att ta av oss stövlarna på sovrumsmattan om lakanen blir smutsiga. Om sovrumsmattan blir förorenad kan råden bli att ta av stövlarna i vardagsrummet. Blir det tillfälligt mycket lortigt ute kan vuxna vid sällsynta tillfällen behöva ta av stövlarna redan på hallmattan eller rent av ställa dem utanför entrédörren, för att utjämna belastningskurvan i städbolag och tvättinrättningar.
Barn och gamla rekommenderas dock fortsätta sova med stövlarna på och skolelever ha stövlar och mössor på sig under lektionerna. Lektioner kallas tillfällen då både elever och lärare vistas i samma lokal.

På liknande sätt är det med öppna dörrar.
Om det visar sig att guldklockan på sängbordet försvunnit, kan det vara motiverat att låsa sovrumsdörren. Misstänker man att saker försvinner i övriga delar av bostaden kan man tvingas att låsa ytterdörren under en kortare tid.
Dörrar skall bara vara låsta kortvarigt för att inte signalera främlingsfientlighet som kan gynna osunda krafter i extremhögern.

Dessa råd kan vi tryggt leva efter. De är senaste vetenskapliga landvinningar, som har utarbetats av svenska hälsomyndigheter under den senaste pandemin.
Vi kan nu dra nytta av dem för god svensk livsstil i vardagliga situationer.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 763. NU TESTAS VÄRDEGRUND OCH SOLIDARITET

Nästa krönika: 765. KRISAVTAL FÖR VÅRDEN I STOCKHOLMSREGIONEN

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.