258. INVANDRINGSPOLITIKENS VÄGVAL


258. INVANDRINGSPOLITIKENS VÄGVAL
av Jan Ivarson, 2015-03-25.

Dödsskjutningarna med automatvapen i Göteborg har varit medias förstanyheter några dagar. Journalister har intervjuat folk i området om vad de
tycker. Några har framfört att det är brist på arbete som får ungdomar att bilda gäng och hamna i kriminalitet. Det är vad många sedan länge påtalat men har då kallats för främlingsfientliga.

I riksdagspartierna verkar man inte dra samma slutsatser som de intervjuade i Biskopsgården. Bland politiker diskuteras istället hur man snabbast skall kunna skapa nya bostäder för fler ungdomar och vuxna. Modulbyggen med en- eller tvåstegstätning är nya tankar som tidigare inte ansetts lämpliga i svensk arkitektur för boende. Förslag har luftats att invandrare skall få gå före i bostadsköer. Hur utestängda svenskarna skall bo som är politikernas väljare, är en annan fråga.

Man hör inga förslag om hur det skall skapas mängder av jobb varje år som passar den nya befolkningen, för att inte ytterligare öka utanförskap, segregation och kriminalitet. Hittills har det varit främlingsfientligt att diskutera sådana tankar. Dödskjutningarna skulle föra något gott med sig, om de leder till en öppnare debatt om utanförskapsområdenas problem.

Våra politiker duckar ännu för hur de skall få inströmmande invandrare i arbete eller om de bör strypa inflödet. De har hittills stått valhänta inför alternativen.

Jan Ivarson
politiskt obunden

2 tankar på “258. INVANDRINGSPOLITIKENS VÄGVAL

  1. Det har varit en skrikande bostadsbrist så länge jag kan minnas. Många påstötningar har gjorts till våra så kallade makthavare men man har i vanlig ordning satt näsan i vädret och låtsats som ingenting. Vi har ungdomar som får tacka nej till avancerade studier på annan ort än hemorten på grund av att de inte har kunnat få bostad. Många undomar tvingas bo hemma till en alltför hög ålder pga bostadsbristen. När en människa blir vuxen och känner att nu är det dags att flytta så skall de kunna göra det. Det tär fruktansvärt på relationen föräldrar-barn om man tvingas bo kvar hemma. Dessutom hämmas barnen i sin utveckling av detta. Endast de med gott om pengar har kunnat köpa sina barn en lägenhet.Hur blev det nu med sosse mantrat: Vi värnar om de små, de som inte har pengar. Det är vidrigt så det förslår. Och det som händer nu att man springer benen av sig för att bygga bostäder till alla racketforskare är ingenting annat än en våt lusing i ansiktet på svenskarna!

  2. Ännu en tokbra krönika Jan.
    Som du vet reste två av våra makthavare dit för att fiska röster,
    väl där fick de naturligtvis smaka på den dagliga dos av elakheter, som vi ”vanliga” Svenskar tampas med.
    Nu väntar jag med spänning att få se ett uttalande via regeringskansliet, om hur jävla illa den arga, skränande flocken faktiskt betedde sig, utan floskler.

Ange din e-postadress och kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.