563. EU SPLITTRAR EUROPA


563. EU SPLITTRAR EUROPA
av Jan Ivarson, 2017-05-12.

EU har stor skuld till Europas massinvandring och splittrar länder och partier.
När EU hotar medlemsländer för att dessa vill bestämma över vilka de skall släppas in, är EU ingen frivillig organisation utan uppträder som ett överstatligt organ.
Det är inte vad Europas folk valt. 

I Sverige splittras (M) för att det finns en del i partiet som vill ha fria gränser och i praktiken arbetsfri försörjning för utlänningar.
Sverige kan vara ett öppet land och ändå ha kontrollerade gränser. De som kommer får göra det som turister eller arbetssökande under begränsad tid, men skall försörja sig själva. 

Så har många svenskar trott att reglerna var. Nu har vi fått upp ögonen för att det bara varit att ta sig in och anmäla behov av försörjning och vård, i förlängningen även för sin släkt.

I andra länder förstår man att sådant system inte tål belastning.
Svenska politiker har trott det, men de tvingas nu ompröva sin uppfattning i takt med att problemen tilltar.
Nu får de även ompröva det de tidigare kallat främlingsfientlighet och rasism.
Värderingar, hudfärg och ras är olika egenskaper som sammanblandas av invandringsförespråkare, för att misskreditera deras politiska motståndare.

Skillnader i uppfattning mellan makthavare och folket, upprätthålls med olika bostadsområden. Det tvivelaktiga förslaget om lottning av elever till skolor, är försök att luckra upp skillnaderna. Då kommer en del elever från bra områden tvingas flytta till dåliga skolor. Det blir innebörden av förslaget.

Det har beskrivits omvänt som att elever i dåliga skolor får bättre chans. Det är en annan beskrivning av samma sak och det inser eliten. Därför blir förslaget inte populärt och svårt att genomföra.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/562-jag-ar-krankt-av-islam/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/564-flyktingar-och-migranter-ar-inte-samma-sak/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.