223. KÅKSTÄDER OCH TRASPROLETARIAT


223. KÅKSTÄDER OCH TRASPROLETARIAT
av Jan Ivarson, 2015-02-02.

Centerpartiet (C) vill ha ändrad flyktingpolitik. ”Staten måste ta hela kostnaden” hörs det från kommuners centerpolitiker. Det var inte länge sedan centerns partiledning talade för öppna gränser och tredubblad befolkning och månggifte. Glesbygderna ansågs behöva invandring för jobb och arbetskraft. Svårt för väljarna att hänga med.

Varför bör inte kommunerna ta en del av kostnaden? Det är ju de som framgent får glädje av invandringens nya jobb. Låt invandringens positiva effekter bli tydlig för väljarna! Invandring ger bara kortvariga kostnader, därefter vinster, har DÖ-partierna förklarat.

– Så tråkigt, skrev vår unge riksdagsledamot Fredrik Christensson (C) för något år sedan, då jag varnade för ökad invandring i hans hemkommun. Christenssons hemkommun har i av kostnadsskäl stängt ett äldreboende som nu anpassas för ensamkommande. Vad tycker han nu?

”Det behövs fler bostäder”, är en insikt som plötsligt drabbat centern. Väljarna har förmedlats uppfattningen att bostäder och hela landet byggts av invandrade entreprenörer och arbetskraft. Så har centern och andra partier förkunnat i åratal. Kritiska röster om Sveriges förmåga att värdigt klara av massinvandring har avfärdats som främlingsfientligt.

”Skall vi klara invandringen behövs det lägre löner och enklare bostäder”, förkunnas det nu från tidigare svenskfientliga partier. För bara några månader sedan skulle förslagen kallats ovärdiga och påståtts förstärka segregation, utanförskap och skapa fattiga barn.

Nu är det annat ljud i skällan när belastningen blir uppenbar i kommunerna. Nu tvingas svenskfientliga partier föreslå lägre löner och snabbyggda modulbostäder (baracker med äldre språkbruk). Skola och vård behöver också anpassas för större befolkning. Det får ske med rationalisering (nerdragningar).

(C) föreslår kåkstäder (på avstånd från makthavarnas kvarter), för trasproletariat som skall arbeta med löner under kollektivavtalen. Tidningarnas kulturredaktioner hade i brist på kulturfrågor skrivit sig varma om cyniskt utnyttjande av människor, om Sverigedemokraterna (SD) lagt förslagen!

Underbetalda svarta jobb har länge funnits inofficiellt, liksom överbelagda bostäder. Nu vill (C) som framställt sig som rumsrent, att detta skall legaliseras och framgent prägla det svenska samhället.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.