511. VAD VI BÖR LÄRA AV VALET I USA


511. VAD VI BÖR LÄRA AV VALET I USA
av Jan Ivarson, 2016-11-12.

Donald Trumps seger som USA:s 45:e president och Storbritanniens val om EU-medlemskap, visar att befolkningar i västländer tröttnat på media och politiker som talar om för väljarna vad de skall tycka!

Stora delar av befolkningarna har tröttnat på att nekas tillträde till media och utsättas för nedsättande tillmälen.

Låt oss hoppas detta kan leda till förståelse för den oro många känner och de synpunkter folken ger uttryck för i östeuropeiska länder.

Låt oss hoppas att valet i USA leder till fritt debattklimat och en bättre värld.

Låt oss börja i Sverige som gärna vill vara föredöme för yttrandefrihet, rättvisa och omtanke.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/510-socialdemokratins-laglonestrategi/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/512-hur-ser-upphandlingar-ut-som-gett-overvinster/

4 tankar på “511. VAD VI BÖR LÄRA AV VALET I USA

  1. Personligen så höll jag på David Duke, vilken ställde upp i valet för senaten. Han fick dock bara 58 000 röster, så han kom inte in. Han har tidigare suttit i representanthuset och är en politiker som man vet var man har honom. Trump är ett ospelat kort, som kan bli en bra president men som också kan bli en dålig. Han har skött sin kampanj snyggt och hanterat media på rätt sätt. Men vad kommer han att göra när han svurits in i Vita Huset? Kommer han att hålla sin löften eller kommer han att göra en Obama? Det är frågan som får mig att vara försiktigt positiv till hans framgång i valet. Men innan jag får förtroende för honom, måste han bevisa att han menar allvar.

    Annars är det positivt att han vunnit, för det sänder ut en signal till omvärlden och etablissemanget. Det möjliggör även andra typer av förändringar, som är absolut nödvändiga för Europa. Somliga säger att detta bara är början på något nytt. Det kan det mycket väl vara, då hårt arbete kvarstår, för att vända skutan.

  2. Klart att det kan vara ”startskottet” på något nytt. Att se fler länder / människor som vågar ”stå upp” mot makthavarna borde ju ge även oss Svenskar lite råg i ryggen att säga stopp till våra makthavare

  3. Ja jag tror vi har sett början på något nytt. Förändringar till det bättre kommer. Dina grupper och inlägg på Facebook är viktiga

    • Hej Peter!

      Vem åsyftas med ordet ”dina”?
      Jag har bara en grupp på Facebook, STOPPA MAKTMISSBRUKET, och Jan Ivarson har skrivit krönikan som jag lagt som inlägg i olika grupper.

      Jag håller för övrigt med dig. Valresultatet i USA kan tveklöst vara
      startskottet till något nytt!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.