780. LO – SUPEREKONOMIN BLEV BRIST I STATSKASSAN


780. LO – SUPEREKONOMIN BLEV BRIST I STATSKASSAN
av Jan Ivarson, 2020-11-12.

LO vill höja skatterna med nära 100 miljarder.
Mer skatt behövs för välfärden, säger man.
Det har vi hört förut. Fråga är hur många gånger man kan höja skatterna innan de åter når Pomperipossanivån över 100 %, som på finansminister Strängs (S) tid.

Ständigt ökade kostnader orsakas av folkökning och avgifter till EU och andra EU-länder. Därtill kommer politiserade myndigheter med låg effektivitet.
Sverige skall gå i borgen för att hindra tyska storbanker från konkurs, för deras lån till sydeuropeiska länder och bidra till att rädda Euron som vi inte har. Det kommer belasta svenskar under generationer. Därför börjar socialdemokratiska organisationer kratta väg för nya skatter.
Det låter bättre med ökad skatt för vården, än för folkökningens kostnader som förvisso även drabbar vård och rättsväsendet, utöver de för bostäder och försörjning av arbetslösa. 

För en tid sedan uttalade LO:s ordförande att massinvandring kunde medföra superekonomi, vilket var en uppenbar lögn.
En LO-ordförande förväntas veta, att lågutbildade inte lyfter ett lands ekonomi. Dagens LO-ledning ser ingen superekonomi i sikte, utan föreslår pragmatiskt nu skattehöjningar för andra påsar än de som föranleder behoven. Det låter bättre.
Så här kommer det bli år efter år tills svenskar inser, att massinvandring och extrem energipolitik tär på välfärden och röstar annorlunda.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 779. ÄLDREFÖRSÖRJNINGSSTÖD – AVGIFTSFRI PENSION

Nästa krönika: 781. VA–AVGIFT FÖR HUS SOM INTE FINNS

1 tanke på “780. LO – SUPEREKONOMIN BLEV BRIST I STATSKASSAN

  1. Dom skötsamma flyktings/Invandrare kommer nu att få vara med och betala för den huvudlösa invandringspolitiken vi Svenskar har vanan inne den fastighetsskatt som skall komma på borätter och fastigheter komme att slå hårt mot privat ekonomin och kommer att införas efter valet 2022 och SVT fortsätter vecka efter vecka att sända tycka synd om program samtidigt pågår ett folkmord på den äldre befolkningen där nya doktor Mengele gullas med av SVT många reportrar och håller sig med utalande som att det är inte dödstalen som räknas tycker mig hört det i ett annat sammanhang ? Kommer inte i håg vilket . 🤔🇸🇪 rolf@rmabostad.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.