145. LURIGA GRUND ELLER GRUNDLURAD?


145. LURIGA GRUND ELLER GRUNDLURAD?
av Jan Ivarson, 2014-08-07.

Sjöfartsverket, Transportstyrelsen och Stockholmradio uppmanar allmänheten att rapportera om hittills okända grund. Den som tipsar om det värsta grundet får ett pris, skriver en provinstidning. En kandidat för priset beskrivs nedan.

Tävlingen har pågått under två år och har hittills lett till 270 rapporter, säger man på Sjöfartsverket. Detta till trots, har ännu ett på senare tid omtalat område med förrädiska grund inte kunnat finnas, än mindre beskrivas för allmänhetens vägledning. Det råder delade meningar om det farliga området har stenhård botten eller utgörs av förrädisk dy, som ständigt ändrar form och läge. De okända grunden har på senare tid orsakat stor oro. Många har blivit rädda att vistas på okända vatten. De vet att den som styr fel kan råka illa ut. De riskerar att uteslutas ur båtklubben och mista sin rätt till fackliga uppdrag, om de strandar på okänd botten. En del har blivit osäkra på om högerregeln får tillämpas. Det handlar förstås om de förrädiska Värdegrunden.

Från politiskt håll har det hörts, att om Värdegrunden kan upptäckas, bör man försöka få till en smal åsiktskorridor som åtminstone medger enkelriktad nordgående trafik. Rännan bör utmärkas, så man tryggt kan ta sig fram om man håller sig tätt intill den rödmarkerade sidan.

Jan Ivarson

1 thought on “145. LURIGA GRUND ELLER GRUNDLURAD?

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.