171. PENSIONÄRER SKALL BETALA INVANDRING


171. PENSIONÄRER SKALL BETALA INVANDRING
av Jan Ivarson, 2014-10-13.

I det nya Sverige får regeringen dammsuga landet på pengar för att finansiera invandringspolitiken. Det är länge sedan försvaret och infrastrukturen kunde bidra med fler nerdragningar. Det har Putin sett till. Likaså är det svårt med besparingar inom vården, även om de kallas effektiviseringar. I takt med att befolkningen ökar med delvis nya behov, har inte vården byggts ut i motsvarande grad. Det man som sjukhusbesökare kan se har hänt, är att entréhallar byggts om på en del sjukhus och försetts med vakter för att hålla ordning bland de vårdsökande. Nya tider medför nya behov som kallas berikande.

Brist på bostäder och främst hyresrätter, beror rimligen på att nyproduktionen inte hängt med befolkningsökningen. En förklaring är att bostäder inte tilldelas statligt stöd. Därför har inte universalentreprenören Bert Karlsson kunnat bidra med lösningar. Före valet signalerade (S) att partiet avser stödja byggandet av bostäder med någon miljard. Den miljarden kan förhoppningsvis öka intresset att bygga för hyresgäster som inte själva kan betala hyrorna.

Vår förre statsminister ville att svenska folket skall arbeta högre upp i åldrarna, så de kan bidra med mer skatt. Ungdomar uppmanas att studera så de kan ta kvalificerade arbeten. De behövs för att landet skall ha råd med sin välfärdspolitik för hela världens bästa. Men det räcker inte.

Vår nya vänsterregering är tvungen öka skatten för pensionärer över 65 år som arbetar. Det ökar inte deras intresse att arbeta. Inte heller ökar landets möjligheter att konkurrera med höga kunskaper genom att regeringen rekryterar arbetskraft från världens underutvecklade länder.

Den nya pensionärsskatten föreslås av finansminister Magdalena Andersson (S) att öka med 6,5 %. För att kunna säga att skatten inte höjs, kallas den för social avgift som drabbar anställda och egenföretagare.

I Sverige löses de flesta problem med mer skatt. Jag tycker synd om framtidens politiker då skatteuttaget närmar sig 100 %. Hur skall de då lösa framtida problem?

Jan Ivarson

4 tankar på “171. PENSIONÄRER SKALL BETALA INVANDRING

 1. För mig är det ofattbart att 87 % av svenska folket inte ser vad som sker! Det Jan beskriver behöver man inte vara raketforskare för att se och begripa. Svenska folket är ett kuvat folkslag utan stake i demokratin som försvann.

  • Hej Stefan!

   Ja du, vi är många som undrar hur det står till med det svenska folket?
   Jag har precis avslutat sista tangenttrycket på en ny krönika som inom kort förhoppninghsvis publiceras på Sveriges bästa nättidning http://www.exponerat.net och även här på Honesty4u som ljudfil, under ”My thoughts”. Krönikan heter, ”Moder Svea behöver en doktor!”.

   Jag hoppas att många kommer att gilla min krönika och hjälpa till att länka ut den precis överallt!
   Jag hoppas även att alla hjälps åt att länka ut mina fantastiska krönikörers intelligenta och välskrivna krönikor också.
   Dessa jobbar hårt utan belöning och delar med sig av sina ovärderliga kunskaper till oss alla.
   Att som du gjort nu, skrivit en liten kommentar i kommentarsfältet, är deras enda belöning. Den belöningen betyder ofta mer än du anar.
   Tack för att du tar dig tid och kommenterar!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Hej Lasse snart är jag en arbetande pensionär. Tycker Jimmy och Alliansen ska fälla budgeten och få till ett nyval. Ingen vill ha vad rödgrön bjuder.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.