652. ATT FÖLJA SEDER OCH SVENSKA LAGAR GER BÖTER


652. ATT FÖLJA SEDER OCH SVENSKA LAGAR GER BÖTER
av Kenny, 2018-08-30.

En muslimsk kvinna som vägrade att skaka hand med en man vid en anställningsintervju tilldöms ett skadestånd på 40 000 kronor enligt en dom i Arbetsdomstolen.

Vår tradition att man i till exempel i sin yrkesutövning skakar hand när man representerar ett företag som anställd, är alltså ett brott för ett företag att ha som krav vid en anställning. Istället är det tydligen något som skall ersättas med muslimska sedvänjor.

Ifall en person vägrar att följa ett företags policy då skall företaget enligt AD bötfällas. För ett enmansföretag så kan ett bötesbelopp på 40 000 kronor innebära att företaget går i konkurs. Det anser AD är en rimlig dom och ett prejudikat som alla svenska företag skall följa annars så riskerar de att bötfällas.

Som anställd så representerar man företagets och inte ens egna privata eller religiösa värderingar!

Hur vet man då ifall man gör sig ”skyldig” till ett ”etikettsbrott” och en ”kränkning” som kan leda till åtal och att grunden till vägran att skaka hand grundar sig på patriarkala och/eller religiösa skäl på grund av att en person är muslim?

Skall man göra en bedömning grundat på hudfärg och etnicitet eller eventuellt en huvudbonad? Vägrar alla kvinnor som bär en hijab att skaka hand? Troligtvis inte.

Sedan många generationer tillbaka i Sverige, så har en handskakning symboliserat att man är fredligt vänligt sinnad. Det visar även artighet likaså vid viktiga överenskommelser samt ett etablerande av goda kontakter.

I vår tid så illustrerar en handskakning det svenska samhällets jämlikhet och öppenhet och det tolkas som ohövligt att ta avstånd från ritualen. Att vägra skaka hand upplevs i dagens Sverige som asocialt eller som ett fientligt beteende.

Denna tradition och sedvänja skall nu invandrande muslimer med hjälp av AD och DO, ta sig rätten att ändra på i de länder som de frivilligt sökt sig till och som tagit emot dem. Det som är en västeuropeisk och svensk tradition skall ersättas med ritualer tillhörande klankulturer bokstavstrogna till koranen.

Ingen annan religionsyttring kräver av sina nya hemländers innevånare, en anpassning till sina egna religiösa och kulturella traditioner.

Man kan också jämföra detta skadestånd på 40 000 kronor med vad de efterlevande fick efter terrordådet vid Drottninggatan vilket var 50 000 kr. Det är ett ytterst skamligt agerande från ansvariga myndigheter och staten.

I ett annat fall så hade AD en helt annan syn på brott och straff samt påföljder.

Hur ställde sig då AD till Bernt Herlitz som arbetade som tandhygienist på Gotland, när han hade agerat på uppmaningen av Migrationsverket att alla hade ett ansvar att avslöja bedrägerierna med de ensamkommandes ålder men då fick sparken av Region Gotland?

Uppmaningen ifrån Migrationsverket kom eftersom det var en stor fara för de som verkligen var ungdomar på asylboendena för ensamkommande. Där hade även funnits vuxna män, vilket bland annat hade lett till våldtäkter och våld när förövarna hade ljugit om sin ålder. Det var något som DO, AD och Region Gotland ansåg vara helt ovidkommande.

Det är Migrationsverket, det vill säga Sveriges skattebetalare, som debiteras av Region Gotland som gjorde allt för att dölja åldersfusket och dess konsekvenser.

Många av oss minns den mycket tragiska händelsen när en så kallat ”ensamkommande” vuxen man som ljugit om sin ålder mördade en ung kvinna i 22-års åldern som var anställd på ett HVB-hem. Detta mord hade kunnat undvikits ifall det fanns fler människor med civilkurage som Bernt Herlitz.

Tandhygienisten stämde Region Gotland och ville att avskedandet skulle ogiltigförklaras samt att han skulle få 100 000 kronor i skadestånd.

Region Gotland tog då tvisten till Arbetsdomstolen (AD)

Då gjorde AD följande bedömning: Det var rätt att avskeda tandhygienisten Bernt Herlitz som ”angav” asylsökande!
De ändrade tingsrättens dom och dömer att mannen brutit mot tystnadsplikten och därmed också anser att det finns laglig grund för ett avskedande.

Tandhygienisten ska även ersätta Region Gotlands rättegångskostnader om totalt 421 407 kronor.

Det var alltså rätt att han fick sparken för att han avslöjade bedrägerierna med de ensamkommandes ålder!

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ad-ratt-avskeda-tandhygienist-som-angav-asylsokande.

Källa inklusive intervju med Bernt Herlitz :
https://petterssonsblogg.se/2018/07/05/bernt-herlitz-avslojade-invandringsbedragerier-och-fick-sparken-nar-ska-bedragarna-stallas-till-svars/

Kenny

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/651-om-du-inte-har-rad-med-nya-byxor/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/653-hur-valfarden-sakras-efter-valet/

2 tankar på “652. ATT FÖLJA SEDER OCH SVENSKA LAGAR GER BÖTER

  1. Vi svenskar är lite efterblivna på det juridiska området.
    Alla har ännu inte lärt sig att vi har olika tillämpning av lagar för svenskar och utlänningar. Bara personer i Sverige med utländsk härkomst kan bli kränkta och få skadestånd för det. Inte svenskar, som röstat för denna lagstiftning.

  2. – Hur vet man då ifall man gör sig ”skyldig” till ett ”etikettsbrott” och en ”kränkning”

    Det inträffar om en svensk inte gör som en invandrare vill.
    Det har våra politiker bestämt och dem har vi röstat på.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.