547. NYA SKATTER FÖR GLOBALT ANSVAR


547. NYA SKATTER FÖR GLOBALT ANSVAR
av Jan Ivarson, 2017-03-19.

(S)katt på jord
Inom skattepartiet Socialdemokraterna (S), är jakten ständigt igång för att finna nya intäkter till statskassan, så att landet kan behålla sin utropade position som världens socialbyrå.

Nu har tankar väckts om en skatt på all jord.
Skogen ger ju ständig tillväxt. Därför menar man inom (S) att skog och annan mark bör beskattas.
Markägarna skall betala för olika rätter som partiet vill servera folk i hela världen, som allemansrätt och strandrätt. Berg och fjäll kommer förhoppningsvis att åtminstone i början beskattas efter storlek på kartan och inte efter den kuperade ytan.

Vad tycker Centern (C) om detta påhitt?
Kanske anser (C) att jordskatten behövs när glesbygden skall befolkas men nya miljoner invandrade barn över tjugoårsåldern, sedan de gått ut grundskolan och gymnasiet.

http://cornucopia.cornubot.se/2017/02/socialdemokraterna-vill-infora.html?utm_source=Direct


Behöver vi inte också en avloppsskatt?
Alla bidrar ju till att läkemedel kommer ut i naturen.
En avloppsskatt kan utformas på olika sätt och kan därför bli flera med åren, i takt med att täcka kostnaderna för vårt globala ansvar.

Låt oss börja med en miljöavgift på kommunala avloppsabonnemang. I ett andra steg kan staten införa skatt på avloppsapparater som golvbrunnar, tvättställ och WC-stolar. Det skulle vara särskilt rättvist genom att drabba stora villor mera som har flera våtrum.

Avloppsskatt på minireningsverk, mulltoa och eltoaletter är självklar, så att även de får bidra som inte är kommunalt anslutna.

I förlängningen bör man överväga avloppsskatt på kor av hälso- och rättviseskäl. Det är ju väl känt att kor bidrar till oönskade utsläpp och att rött kött är ohälsosamt.

En ny avloppsskatt känns lika självklar som skatt på sötsaker, så att processen blir sluten – från mun till stjärt.

Jan Ivarson
Politisk obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/546-inte-en-krona-av-skattepengar-till-assistansbolag/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/548-sanningar-kallas-svartmalning/

4 tankar på “547. NYA SKATTER FÖR GLOBALT ANSVAR

  1. I vårt ”fädernesland” USA så är ju inte ens luften eller regnvatten skattefritt i vissa delstater så det kommrr nog hit också.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.