111. BYGGA MED ANDRAS PENGAR


111. BYGGA MED ANDRAS PENGAR
av Jan Ivarson, 2014-05-02.

Partiledare Löfven (S) vill ta miljarder kronor från statliga bolag för att subventionera hyresrätter. Sådana behövs med den förda migrationspolitiken. Problemet är att de som kan tänkas bo i dem i hög grad saknar förmåga att betala hyrorna. Därför behöver Löfven också hitta andra kassor för att ta av till årliga hyresbidrag.

Behovet gör sig gällande när landet varje år fylls på med nya invånare som till övervägande del har låga eller inga inkomster. Subventionerna måste bli betydande om de flesta barnfamiljer skall ha råd att betala hyra med lön för en nyproducerad fyra- femrummare. Den som skall betala med egen lön måste ha så hög inkomst att den belagts med värnskatt. Sådana familjer föredrar att bo i villa eller i bostadsrätter i städernas mest attraktiva delar.

Utspelet är ett nytt sätt att skaffa pengar för att finansiera invandringen, utan att tvingas höja skatter eller dra ner på andra områden som många medborgare märker. Då är dränering av statliga bolag en fiffig metod som berör få utanför bolagen, åtminstone i första vändan. Den är rent av bättre än Löfvens föregångares tilltag att plundra pensionskassorna. Det förstod väljarna skulle drabba dem på sikt och att de skulle bli blåsta på utlovad återbetalning. Man kan se Löfvens förslag som en Löntagarfond Light.

Regeringar av olika färger har redan dränerat försvaret, eftersatt infrastrukturen och svältfött vården. De som behöver gå till tandläkaren eller väntar i kö för operation vet det.

Jan Ivarson

4 thoughts on “111. BYGGA MED ANDRAS PENGAR

 1. Jag så 3 Miljarder dvs 1.000-3.000 nya lägenheter skulle lösa problemet? Tror inte det men det låter bra….MEN om man ska betala hyra så betalar det ju lånen och inte så fel att investera i fast egendom i stället för i konsumtion. Sedan har ju många företag plundrats dvs sålts tidigare . så det finns inte så många att plundra längre . . man kan liksom inte tro att en ”plundring” av skattefinansierade verksamheter fungerar.
  Allt sådant är bara en fördelningspolitik….läste att, hoppas sant, regeringen anser att invandringen kostar ~60 Miljarder vilket är mycket redan det och de flesta borde väl bli oroliga sedan 80 Miljarder i minskade skatteintäkter via jobbskatteavdraget jaa vips där är det 140 Miljarder som någon annan betalar a.k.a. pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa,
  dessutom är kostnaden för invandringen , årligen de facto, NU 180 Miljarder NETTO plus utfrysningseffekter ( )… som vi åtagit på oss för många år framåt. Varje årlig invandring ger också en ökning av den årliga kostnaden…..MEN det finns väl en förklaring till att vi inte bygger bostäder…..typ att vi inte har pengar till detta också…..(http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Bostadsbyggandet-lagt-under-lang-tid/)….dvs även där har vi ”skuldsatt” oss….

  • Hej pappasven!

   Ja, kostnaderna skenar i en allt vildare takt och inkomsterna från massinvandringen lär aldrig komma.
   50 % av alla invandrare som kommer från Eritrea, Somalia och Afghanistan är faktiskt analfabeter, enligt Riksdagens UtredningsTjänst, RUT.
   Man måste nog vara otroligt aningslös, om man på fullaste allvar tror att en person som inte kan läsa och skriva på sitt eget modersmål, på hyfsat kort tid ska kunna lära sig det otroligt svåra språket svenska, samt därefter kunna hitta ett jobb när redan svenskarna är arbetslösa.
   Statsskulden bara ökar och ökar dag för dag och det är vi medborgare som får betala kalaset som de dåraktiga politikerna ställt till med.
   Kolla gärna här, http://www.statsskuld.com .

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

   • Statsskuld ~1.000 Miljarder…..ränta 1% 10 Miljarder 10% 100 Miljarder osså jämför med de siffror jag gav plus att min uträkning är på invandring som redan gjorts dvs det du säger är att den invandring som pågar nu är ännu ”dyrare” MEN 100 jämfört med 300 är ändå väsentligen mindre…. redan har denna ”dåliga investering” börjat visa sig i verkligheten…exakt vad som ”bara” har med invandringen att göra är svårt MEN visst är det de senaste två decenniernas politik som ”skapat” raset PISA, sänkta pensioner, sämre vård och omsorg, 100.000 – tals boenden fattas, HDI sjunker etc… . . . Frågan är gissningsvis inte OM utan när – – – händer . . . Vi har redan investerat in massa pengar sedan 1980 och de åtaganden vi tagit på oss är stora och vi ser ingen förbättring heller Förmodligen så kommer sanningens ögonblick att inses av de flesta redan under nästa 4-års-period oavsett valresultatet….. https://www.youtube.com/results?search_query=professor+albert+allen+bartlett

    • Hej igen pappasven!

     Det du säger är korrekt och Sverige går en förskräcklig framtid till mötes redan som det är nu!
     Väntar vi ytterligare fyra år, så är nog den totala katastrofen redan ett faktum. Sverige lär då bli ett u-land!

     /Lars Agerstig
     honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.