752. AVUNDSJUKA KORTAR INGA VÅRDKÖER


752. AVUNDSJUKA KORTAR INGA VÅRDKÖER
av Jan Ivarson, 2020-01-08.

Mänskligheten har alltid bestått av fattiga och rika. Det är något vi måste förhålla oss till på ett förnuftigt sätt och inte låta avundsjuka leda till att barnet kastas ut med badvattnet.

De flesta tycker det är naturligt, att personer med god ekonomi bor bra, åker i dyra bilar och gör fina kryssningar. Det är vad vanligt folk ofta vill göra något av, då de vinner på lotteri.
Problem uppstår i vårt land med socialistiskt förflutet, om rika vill köpa vård för att snabbt bli botade. Vi är vana vid att vård tillhandahålls av samhället och tycker vi betalat skatt för det.

Köp av privat vård kallas att gå före i vårdköer och anses omoraliskt, trots att det kortar köerna och avlastar samhällets ekonomi.
En viss tillvänjning har vi haft genom att företagare och chefer i kommuner och fackföreningar har fått sjukförsäkringar för privat vård, så de snabbt kan återkomma i tjänst på sina viktiga poster. Det har mildrat kritiken i socialistiska media.

I Sverige har det vuxit fram privata läkarstationer under relativ tysthet. De är ofta specialiserade på vissa typer av åkommor, som ögon eller höftleder. För verkligt svåra fall söker personer som har råd behandlingar utomlands. De har hittills gått under vänstermedias radar.

I dagarna har ett privat initiativ i vården rört upp känslor. Deckarförfattaren Camilla Läckberg har satsat på att öppna en ny vårdcentral Hedda Care i centrala Stockholm. Behandlingen sker utan samhällsstöd så patienterna får betala hela kostnaden. Ett läkarbesök kostar från 1 150 till 2 490 kr.

Priset är orimligt tycker många som relaterar till landstingets taxa. Man kan undra om landstinget kan öppna en ny vårdcentral för den kostnaden?

Vi får vara tacksamma för det staten bidrar med när vi kommer fram i vårdköer som Hedda Care kommer korta. Det är svårt att ta till sig efter generationer av socialistiskt omhändertagande som nu kippar efter andan. Tidigare östtyskar upplevde nog något liknande när de blev fria och fick lov att köpa en VW eller Mercedes om de kunde. Det tog tid för dem att vänja sig.

Vi skall vara glada åt att rika vill betala för att korta köer som våra politiker skapat. Sverige hade år 1998 8,85 miljoner invånare och 2018 10,23 miljoner.
Ökningen under tjugo år har varit 1,38 miljoner eller 15 %.
Under de tjugo åren har vi inte förmått öka vård, skola, omsorg och infrastruktur med
15 %.
Det fanns inga tomma vårdplatser när folk strömmade till.
Ökad befolkning med delvis nya åkommor, högt bidragsbehov och låg skattekraft har inte möjliggjort tillräckliga investeringar, högre löner och ny teknik. Därför skall vi vara glada för att det tas privata initiativ om inte fler skall lida i längre vårdköer.

https://samnytt.se/kritik-mot-forfattare-som-oppnar-vardcentral-pa-stureplan/

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 751. HÖGA SKATTER ERSÄTTER INFLATION

Nästa krönika: 753. ÄR KUNSKAPER I TEKNIK OCH NATURVETENSKAP BILDNING?

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.