372. SAMHÄLLSSERVICEN ÄR PROBLEMET


372. SAMHÄLLSSERVICEN ÄR PROBLEMET
av T. Trodé, 2015-12-08.

På Petterssons Blogg ställs frågan, om invandringen har lett till att man köper billigare vin? Så här blev min kommentar som jag gärna vill sprida även på Honesty4u.

I mitt fall köper jag den mat och det vin jag vill ha.
Det som blivit sämre, är det mesta som samhället skall tillhandahålla som jag betalat skatt för. Under årtionden har man tillämpat osthyvelprincipen, i förhoppning om att det inte skall märkas så mycket.
Nedskärningarna har kallats effektiviseringar.
Försvaret och infrastrukturen har länge misshandlats. Gränsskyddet har inte koll på vilka som kommer in i landet utan ID-handlingar. De får förtur till bostad och livstids försörjning. Jag måste legitimera mig för att låna böcker på biblioteket.

Jag bor i glesbygd.
Närhälsan har telefontid tre dagar i veckan under en timme och då är det alltid upptaget. Sköterskan skall förutom att svara i telefonen, serva läkaren, ta prover, ta betalt och prata med patienter.
Man måste vara frisk och kunna tala för sig och trycka på rätt knappar, för att få träffa en läkare. Sen kan det bli något halvårs ytterligare väntan om man fått remiss.
När blir det så på Systemet? Man kan ringa in sin beställning under två timmar varannan dag och …

Liknande exempel finns inom andra områden. Vinet är det lilla problemet och systempersonalen har gått charmkurs. Där är inget att klaga på, annat än priset som håller igång smugglingen.
Eftersom tullen drabbats av osthyveln, kan stora stulna traktorer och entreprenadmaskiner föras ut ur landet.
Vid inresekontroll vågar tullen inte kolla bilar och passagerarna som kan vara beväpnade, om passagerarna inte är färre än tullpersonalen, högst en till två personer.
Sverige är kört mot botten men försöker ännu en tid hålla skenet uppe.

T. Trodé

5 tankar på “372. SAMHÄLLSSERVICEN ÄR PROBLEMET

  1. Visst är samhällsservicen problemet. Men vad är bakomliggande orsaker?

    EU stiftar lagar som Sverige antar utan eftertanke om effekterna på den svenska inhemska befolkningen.
    Sveriges lagar följs inte och är ersatta av sådana ”direktiv” vilka är rena påhitt av vänsteraktiva juriststuderanden. F ö följer Sverige nästan inge internationella konventioner över huvudtaget, då just dessa vänsternissar har publicerat ”egnatolkningar”, som tagit över de tillämpningar som är normala för övriga världen.

    Självklart finns alltid vin att få tag på, för den som har pengarna. Det fanns vin att få tag på även i de regioner de s k flyktingarna kommer ifrån, om man hade pengar. Alla kallar dem det indoktrinerande ”flykting”, antydande att de kommer från ett krigsflyktingläger och är registrerad som sådan. I verkligheten är de snarare välfärdsflyktingar, som kommer för att utan att bidra (i varje fall alldelse för många) ta del av andras mödor. De som kommer har multipla avsikter. Majoritéten är hederliga, bortsett från att de inser att de får avslag på asyl om de inte ljuger om vem de är. Men bland dem finns även religiösa fanatiker, terrorister, politiska fanatiker vilka har avsikten att omstörta det nya landet, bl a genom att i nyttjandet av majorit´tens klanmentalitet hålla kvar greppet om de nyanlända, så att de inte integreras utan bildar parallellsamhällen.

    Sedan skall alltså samhället med samma eller minskade resuser för välfärden antas ge samma service med 10% högre befolkning än vad servicen byggdes upp för. Detta är självklart en ekvation som inte rimmar. För att lösa problematiken, så tar man t ex bort tullverket, kustbevakning, reducerar försvaret, lägger ned sjukhus, försämrar i äldreomsorgen, försämrar i skolan. Alltså ingen erkänner att det är sämre förståss, men alla som behöver servicen ser ju vad som händer ändå.

    När de nyanlända får mat, som de oftast inte är nöjda med, för runt 60-70:- måltiden så får äldre nöja sig med mat för 11-15:- dygnet, utan ”kryddor” typ sylten, kakan etc. Skulle inte de nyanländas krav tillmötesgås blir det ett j-a liv på PK-media. De nyanlända måste börja avkrävas ödmjukhet inför chansen att få uppleva fred och trygghet. Passar inte galoscherna, så återvänd, varvid myndigheterna bör hjälpa till så att det går snabbt. Mängder med pengar kan således samtidigt sparas om de nyanländas förmåner jämförs med ”genomsnittet” av förmånerna för inhemska befolkningen, typ skolelever, äldre i omsorg, socialstöd åt svenskar (BESKATTAT) etc.

    Enligt konventionerna existerar ingen mänsklig rättighet som går utöver vad en inhemsk befolkning (kan) ger sig självt. Vilket svenska myndigheter noga ständigt gör.

    • Hej Roland!

      Det är bara att lyfta på hatten och hålla med i din välskrivna text!

      Inkom gärna med egna krönikor här på Honesty4u!
      Ju fler som beskriver verkligheten, desto bättre!
      Du skickar din krönika till nedanstående adress och skriver KRÖNIKA: (samt krönikans namn) i ärendemeningen.
      Självklart undertecknar du även krönikan, antingen med pseudonym eller helst med eget namn.

      Välkommen!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

    • HUR GÖR MAN NÄR SANNINGAR FASTNAR I SPINDELNÄTET?

      Allt vad vi politiskt tycker och tänker så får vi aldrig rätt i våra ståndpunkter?

      DEN VALDA POLITISKA STÅNDPUNKTEN
      1.
      En politisk ståndpunkt medför alltid delade meningar om.
      2.
      Om vald ståndpunkt vinner så blir vi inte alla nöjda.
      3.
      Den valda ståndpunkten blir det alltid ett kritiskt resonemang om.

      DEN VALDA POLITISKA SANNINGEN
      1.
      En politisk sanning skyddas av delade lögner.
      2.
      Politiska sanningar strider vi alltid om.
      3.
      Sanningar flyter ihop med krystade lögner.

      POLITISKA IDEOLOGIER MAKTENS ERÖVRING
      1.
      En politisk ideologi står i paritet med olika trossamfund.
      2.
      Ideologins strategiska apropåer som inte finns med i originaltexten.
      3.
      Aldrig har en politisk ideologi samlat folket.

      Makten säger ljug trovärdigt för att alla strategiska lögner skall nå
      sitt syfte!
      Undersåtarnas uppgift är att kunna sortera ut vad som är
      den troliga sanningen som i princip fastnar i spindlarnas nät
      och tyvärr, vi är de givna förlorarna!

      ETT LAND SKALL MED LAG BYGGAS! SKRIVNA AV FOLKET!

  2. Ja stämmer exakt och tyvärr blir det än värre. Våra skatter kommer att höjas men inte för att samhällsservicen blir bättre för den arbetande svensken, de långtidssjuka, uteliggarna och pensionärerna, nej de ska gå till att se till att alla de som flytt hit ska ha de bra. Hade dock alla varit flyktingar så hade det varit lite mening med det men större delen av de som kommit hit är ju inte de. Inte konstigt att svensken köper billigt vin o dricker för att glömma o komma bort en stund från denna hemska verklighet.

  3. Så himla bra skrivet. Bra att det finns folk som kan ge svar på tal!
    Det behövdes! Tack författaren! 🙂

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.