10. USA LIGGER RISIGT TILL JUST NU


10. USA LIGGER RISIGT TILL JUST NU
av Teddy Bizon, 2013-06-12

-Vad är det vi har hört till leda under de närmaste dagarna – jo USA ligger risigt till just nu – Manings, Assange, och nu Snowden – och detta i ett land som vill ha ord om sej att vara något annat än censurens och ondskans högborg.
Mönstren känns igen – någon kan inte se maktens svek och övergrepp utan att till slut skrika ut sin avsky över vad den ser.
Mönstren går också igen i fortsättningen på dramat – ”makten” anser att avslöjandet av det svek den själv står för äventyrar rikets säkerhet, fast om det är något som äventyrar rikets säkerhet så är det maktens självsvåldiga agerande där både lagar och konstitution sätts på undantag utan folkets medgivande.

Även här i landet har diverse avlyssnings- och mörknings-skandaler fått en del rubriker men sedan sjunkit in i glömskan – och det finns väl inte ett land utan den typen av solk under naglarna.

Världen över använder ju internet ganska friskt och mängden data som vandrar i detta gigantiska näts kanaler lär inte bli mindre. Underrättelsetjänsterna i USA menade att det från deras horisont sett var det data som på ett eller annat sätt passerat USA:s gränser som varit aktuell för registrering.
Nu råkar det bara vara en oklar fråga om var gränserna går då den datamängd som skickas via olika avtal går den väg som ur kundsynpunkt blir billigast – företaget NetNet lever på att styra datatrafiken flera varv unt jorden om så blir billigast, och hur många och vilka gränser som då passeras kan man knappt spekulera i då detta är en spotmarknad som ändrar sina villkor sekund för sekund. Och det finns många sådana företag.
Sökmotorerna vaskar ögonblickligen fram vissa taggar som sticker ut som kan tyda på någon intressant verksamhet av intresse Det behöver inte vara ”terrorism” eller ”självmordsbombare” eller kemiska substansblandningar lämpliga som bomb eller smittomaterial för att förorsaka USA skada – grundsorteringsarbetet som utförs av avancerade dataprogram kan filtrera fram vad som helst som det blir programmerat för – det finns inte folk på jorden som skulle klara en bråkdel av den sorteringen, men då ”guldkornen väl är utsorterade så finns det folk så det räcker och blir över – alla säkert i ”god tro” att dom skyddar sina medmänniskor mot dödligt hot, fast det kan lika gärna vara till makten ideologiska meningsmotståndare som fastnat i trålen – det beror helt på vem som lagt grundbeställningen.

Illa nog om det så bara skulle handla om en så kallad åsiktsregistrering – jag som ju knappast kan räknas in till USA-vännerna med tanke på den sanslöst hänsynslösa politik som det landet för och fört under hela min uppväxt. Säkert är intresset för min person inte så stort – men jag har en del vänner med ursprung på andra sidan Atlanten – bland annat två avhoppare ”desertörer” från bl.a. Vietnam samt en och annan som bara inte pallade att bli kommenderad, till vad visste ingen, men vad andra råkat ut för, räckte för att avvika.
Nu är dessa svenska medborgare, men att besöka USA skulle betyda krigsrätt. Att svensk ryggrad veknat betydligt inför USA:s storhetsvansinne de senaste 30 åren är tydligt – det började med Anna lind och egyptierna – något som öppnade ögonen på en och annan – men därefter har det bara blivit värre med träningsbombning i Norrland och det senaste över Vättern.

Vad är det för lealös hållning i detta ”vårt” land – som ignorerar människors oro för vad ett Nato-medlemskap skulle betyda, och oron över att politikerna vägrar att lyssna, och än värre helt går USA:s ärenden då det gäller att beröva folk rätten att yttra sej, och att stämpla än det en än det andra med sin hemliga stämpel – och som om inte det vore nog – undanhålla information som skulle vara avgörande för den inställning som medborgaren har till den förda politiken. Detta kan inte annat vara än medvetna strategier i en antidemokratisk domestiseringsverksamhet riktad mot folkligt engagemang och den allt tydligare nödvändigheten att vi måste bry oss.

Och som vi anat – lealös är den inte ”Sveriges” ”USA:s” ”eller vilket litet annat lydland som helst till världskapitalismen – det handlar om utvecklade avancerade strategier för att marginalisera folkopinioner – den typen av opinioner som är nödvändigare än någonsin – dessa folkopinioner som lösmynta politiker och representanter för övervakningsväsendet benämner som terrorism.

Terrorism däremot – är den vansinniga styrning av maktkapitalets flöde Världsbanken och andra kriminella finansinstitut sysslar med där EU är en medaktör – och dessa ondskans verkliga axelmakters oblyga agerande sker riskfritt mitt framför våra ögon – så avtrubbade är vi, och så lite förstår vi att lägga samman av de spridda skurar information vi i dag får, men som vi i morgon inte ens kommer att få höra talas om utan att riskera de totalitäras interneringsläger.

Orsaken till att få eller nära nog ingen reagerar är att vi successivt fått lära oss att det inte är lönt att bry sej – ”den som har rent mjöl i påsen” hörde jag i dag någon som sa – och menade att ”den med det rena mjölet – den med de godkända åsikterna och den som håller på politikens ”good guy”, behövde inte oroa sej.

Säkert sant så länge det är just den ”good guy” – men i morgon sitter någon annan där.

Teddy Bizon

1 thought on “10. USA LIGGER RISIGT TILL JUST NU

 1. 10. USA ligger risigt till just nu
  av Teddy Bizon, 2013-06-12

  Ja Teddy, detta var en skarpsinnig och välformulerad krönika
  med många goda sanningar i.
  För balansens skull tycker jag dock att det bör nämnas, att
  kommunismens makthavare sannerligen inte är några bättre
  kålsupare.
  Vi lever i en förljugen värld där alla, oavsett politisk hemvist,
  tycks utgöra kännetecknet för allt levande, nämligen att äta eller
  att bli uppätna.
  De vackra tankarna om att dela lika eller visa empati, är mestadels
  bara skrivna rader eller uttalade ord utan mening.

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.