141. POLITIKERS LÖSNINGAR FÖR BOSTADSBRISTEN


141. POLITIKERS LÖSNINGAR FÖR BOSTADSBRISTEN
av Jan Ivarson, 2014-07-12.

Det är bostadsbrist i Sverige, åtminstone i större städer. I glesbygder kan man finna bostäder men där finns inga jobb. Å andra sidan är många oanställbara, så ur den synpunkten kvittar det var de bor.

Små kommuner har mer eller mindre frivilligt fyllt tomma bostäder med invandrare, som svenskar lämnat för att finna arbete i storstäder. Hotell och slott som svenskar inte har råd att bo i, byggs om för att hysa nysvenskar med pengar ur statskassan för bidrag till privata investerare. Hur de nya invånarna skall försörja sig efter de fåtal år då staten betalar kommunerna, bekymrar inte dagens politiker. Det ansvaret hamnar i en ny valperiod då skattebetalarna kommer att sitta med kostnaderna.

Varför hör man inte vänsterledaren säga:
– Inte en skattekrona till privata företag för nysvenskars bostäder. De skall kommuner och staten bygga.

Invandring kan vara en lösning för småkommuner de första år som staten betalar notan, men även då finns sidokostnader. Därefter får fattiga småkommuner hoppas att nysvenskarna drar iväg till storstädernas ytterområden, där trängsel och sociala problem redan är stora. I annat fall kommer småkommuner inte klara av sina sociala åtaganden med den ambition de nu har. Då tvingas de dra ner än mer på välfärden. Malmö har haft stor attraktionskraft hos nysvenskar. Malmö har nu fler utlandsfödda än svenskar. Kommunkoncernens totala externa upplåning uppgick vid årsskiftet 2013 till 9,1 miljarder. Låneskulden har ökat med 0,9 miljarder sedan föregående år.
Vi får se om den nya befolkningen kan betala lånen.

Under 2013 ökade befolkningen i Sverige med drygt 70.000 personer. Det är lika många under bara ett år att försörja, som alla invånare i Lysekils, Sotenäs, Munkedals, Tanums, Melleruds och Orust kommuner tillsammans!

Sett bakåt är 52 % av nysvenskarna i arbete efter sju år, de flesta i enkla jobb med hjälp av olika stödformer. För övriga svenskar är siffran 86 %. Om ett års nysvenskar bor fyra i varje bostad behöver de drygt 17.000 bostäder, år efter år med lika stor invandring.

Ökad befolkning medför ökade behov för infrastruktur, skolor, sjuk- och äldrevård, inom rättsväsendet och för sociala tjänster. På nästan inget av dessa områden har landet byggts ut i takt med behoven som ständigt fylls på. Politikers lösningar har inriktas på så kallade effektiviseringar med längre köer och ökad personalbelastning.

Civil- och bostadsministern vill underlätta byggandet med förenklade regelverk. Det får liten inverkan på byggkostnader och nyproduktion. Landet har ett stort behov av fler hyresrätter men många som efterfrågar sådana har begränsad betalningsförmåga. För de flesta nysvenskar är den noll. Måhända tvekar man i bostadsbolag att bygga lägenheter för folk som inte själva kan betala hyran.

Bland politiker och ekonomer finns tankar om höjda boskatter. Man vill tvinga äldre att flytta från sina hus när barnen flyttat hemifrån. Det är känslolösa tankar som skulle vara otänkbara i många länder. De är svenskhemsfientliga.

Det blir inte fler lägenheter om äldre tvingas byta bostad, men innebär en omflyttning mellan stor och liten bostad. Äldre svenskar skall i framtiden tvingas byta till mindre bostad för att den gamla skall bli hem åt en ny stor familj. De nya får bokostnaden subventionerad, en bokostnad som de utflyttade inte hade råd att betala på grund av höjda skatter.

Kanske går vi mot en fastighetsbeskattning med två variabler, en som beror av taxeringsvärdet och annan som är omvänt proportionell mot antalet personer som är folkbokförda på bostaden. Tanken är galen nog för att läggas fram av vår regering som måste finna lösningar för sin extrema befolkningsmässiga expansionspolitik, som den får allt svårare att finansiera.

Jan Ivarson

3 tankar på “141. POLITIKERS LÖSNINGAR FÖR BOSTADSBRISTEN

 1. Löser man inte landets problem genom att stoppa massinvandringen, ja t.o.m. att börja avveckla mångkulturen? Det här måste vara för hela samhällets bästa, vi löser bostadsmarknadens problem, det blir arbeten åt vår svenska ungdom, vi får lediga lägenheter till vår svenska ungdomar, vi bryter den pågående brottsspiralen m.m. Vi måste helt enkelt låta bli att rösta på landets förgörare, svårare än så här är det inte! Ingen normal människa röstar väl för sin egen undergång? Men visst, ju längre det politiska vansinnet får fortsätta, ju mer delaktiga blir vi i det politiska vansinnet! Den dagen är inte långt borta med den subkultur vi har som hela tiden byggs på att vi till slut kommer att kalla oss för anarkister! Inte svenskar eller svenska medborgare längre utan just anarkister i ett anarkistiskt land som brukligt är! Vår syn på rätt, är inte något annat än en kamouflerad diktatur, det här är något som folk måste lära sig att förstå! Vårt samhälle är diktatoriskt! Tänk så grundlurade vi är och därför måste vi vakna upp någon gång och börja skriva om samhällets styrmedel och hur det har gått till, när man nu har gjort Sverige till en diktaturstat!

 2. KLockren inledning och helt korrekta tankar! ”I glesbygder kan man finna bostäder men där finns inga jobb. Å andra sidan är många oanställbara, så ur den synpunkten kvittar det var de bor.”

 3. Hej Jan!

  Som vanligt ser du lite längre än våra politiker och journalister!
  Nåväl, det kanske är bättre att säga att du ser längre än vad dessa vill göra sken av att kunna se.
  Såklart förstår även dessa, att kostnaderna kommer att bli närmast omöjliga att hantera för många kommuner, när statskassan inte längre betalar notan. En nota som vi för övrigt idag inte ens kan överblicka, med tanke på den frisläppta anhöriginvandringen som kommer.

  Att det kommer att bli en ekonomisk katastrof av det gigantiska slaget, står nog utom allt tvivel.
  Så länge den ”sovande svensken” kan hållas borta från sanningen, är ju allt frid och fröjd.
  Siffrorna i höstens val lär visa exakt hur många som har vaknat, insett fakta och förstått att de blivit grundlurade!

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.