273. PUBLIC SERVICE PROPAGANDA


273. PUBLIC SERVICE PROPAGANDA
av Jan Ivarson, 2015-04-24.

Hemma står radion ofta på, P1 eller P4. Då P4 introducerades, sades det att den skulle vara till för de äldre. De unga hade P3. Den musik som spelas sedan många år tillbaka i P4, är producerad de senaste tio åren och därmed föga anpassad för äldres smak.

Numera utgörs pratet mellan låtarna mest av politisk propaganda för invandring. Så är det även i de övriga kanalerna. Tragedierna på Medelhavet har gett en extra skjuts för migrationsfrågor och passar public service som hand i handske. En akademiker talade nyligen om hur åsikterna förskjutits från asylsökandes behov, till att mer handla om säkerhetspolitiska frågor och förstärkta gränser. Hon beklagade att man inte kan inrätta fler legala sätt att ta sig till Europa. Intrycket hon gav var att det borde vara fritt fram för alla som vill komma. Vart det kommer leda får vi inte höra.

Om Sverige skall ha öppna gränser och därmed utgöra en del av hela världen, tror jag det förutsätter att hela världen har samma beskattning. Om jag har fel hoppas jag få höra kloka akademiker förklara hur Sveriges välstånd och skattesystem skall utformas med rivna gränser. Den ekonomiska utjämning vi nu bedriver går ut på att vi skall sänka oss till de fattigas nivå. Därefter kan vi inte hjälpa några mer. Vi får själva knappast någon hjälp som frivilligt valt misär.

Av programmen skymtar det ibland fram att en del asylsökande inte lämnar sitt gamla land för att det är krig, utan för att levnadsnivån är låg. Det är naturligt att folk söker bättre villkor. Det jag saknar i public service programutbud, är analyser av vad låg levnadsstandard beror på i länderna folk lämnar. Mycket talar för, att den är konsekvens av religion och värderingar. Om kvinnors rörelsefrihet är begränsad och många män ägnar sig åt att studera och utöva religion, begränsas möjligheterna för produktivt arbete och levnadsstandarden blir därefter. Då får de gilla det läget.

Den akademiska experten i P4, anförde de papperslösas situation som beklaglig. De saknar ju många av medborgarnas möjligheter. Det är sant. Så skall det vara tills de blivit utvisade eller fått sitt ärende omprövat. Akademikern verkade mena att de som tidigare inte beviljats uppehållstillstånd, skall genom att kallas papperslösa ändå få stanna och bli fullvärdiga medborgare! Det visar att utbildningssystemet är i moraliskt förfall ända upp på högskolenivå, som producerar akademiker utan logisk tankeförmåga!

Få av våra politiker vill inse samband mellan folks värderingar och produktivitet/välstånd. De uppmuntrar istället införande av flyktingarnas delvis medeltida livsstil i vårt land. Våra politiker har övergått från att utföra det väljarna vill, till att tala om för väljarna vad de skall tycka. Resultatet kan vi se på en rad områden och orter. Produktiviteten per capita sjunker och brottsligheten ökar.

För något årtionden sedan fick vi höra att Sverige behöver invandrare för att klara äldrevården. Visst är äldrevården underbemannad, trots stor arbetslöshet och hundratusentals invandrare. Det som fattats är pengar att anställa för, bland annat för att kommunerna har fått fler arbetslösa att försörja. Nu har regeringen indirekt erkänt det genom att lova mer till äldrevården med lånade pengar.

Utvecklingen är tråkig även för skötsamma invandrare som bidrar till landets välstånd, bland annat med arbete i vården. Så har det blivit för att Sveriges okunniga politiker lagt större börda på landet än det klarar av.

Jan Ivarson
politiskt obunden

2 thoughts on “273. PUBLIC SERVICE PROPAGANDA

  1. Tack Jan, för att du försöker öppna ögonen på det alltid lika slumrande folket.
    Ännu en AHA krönika.

  2. Alldeles riktigt men en analfabetisk kameldrivare med 8 ungar kommer knappast även om den skulle vilja uträtta något produktivt i ett såpass högteknologiskt (inte länge till misstänker jag) som Sverige. Kommer bara att utgöra en ännu större belastningsbörda för staten och irritation för vettiga tänkande medborgare

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.