475. (V) VILL KÖPA RÖSTER MED PENGAR FÖR VÄLSTÅND


475. (V) VILL KÖPA RÖSTER MED PENGAR FÖR VÄLSTÅND
av Jan Ivarson, 2016-07-20.

Det var intressant att lyssna till Jonas Sjöstedts (V) tal från Almedalen i TV2. Han sa att de lägsta pensionerna är så låga att de knappt går att leva på. Sjöstedt visade på brister i välfärden och menade att något har hänt. Det har han rätt i. Välfärden monteras ner bit för bit för att skattepengar överförs till migrationsindustrin. Sjöstedt försökte sig inte på en djupare analys av vart statens pengar tar vägen trots tillväxt, utan skyllde på ”de rika” som funnits länge.

Sjöstedts parti har varit ett av de främsta förespråkarna för stor invandring. Svenskar med normala löner skall tvingas betala för svåranställbara från hela världen så de kan få bostad, vård och försörjningsstöd. Betalning skall ske genom ökade skatter och återinförande av förmögenhetsskatt. Konceptet är att rika skall dela med sig till de fattiga. Det kan tilltala en del.

Rika kommer med Sjöstedts beskattning vara de skötsamma i medelklassen som har villor i attraktiva områden. Sjöstedt struntar i att de inte kan äta sina hus utan vill använda folks bostad som argument för att öka ägarnas skatt.
Landet behöver rimligen också några med stora förmögenheter, så de kan köpa bolag som blir till salu. Annars försvinner de ur landet men det är inget Sjöstedt talar om. Han vill nog att staten kan köpa alla bolag.

Sjöstedt vill pungslå vanliga svenskar för att med bidrag locka invandrare som blivande valboskap för sitt parti och räknar kallt med att hans väljare inte förstår att det drabbar dem.

Sjöstedt har rätt i att det största priset betalas av folk med lägst inkomster då landet måste dra ner på välståndet vi vant oss vid. Det blir uppenbart i de flesta kommuner de närmaste åren, då Migrationsverkets bidrag upphör. Kommunala idrotts- och kulturanslag stryps och vården blir mer uttunnad. Vi ser det redan på stängda vårdcentraler och äldreboende och herrgårdar som överförts till migrationsbranschen.

Efter Sjöstedts tal hade TV2 en professor som kommenterade. Denne presenterades inte som expert på vänsterpopulistiskt parti i linje med hur man hade kallat in en expert på högerpopulism efter Jimmie Åkessons tal. Så har våra statliga mediekanaler anpassat sig till regeringspolitiken med försåtliga inslag i nyhetsförmedlingen.

I efterföljande program i TV, sa en journalist om andra länder,
– Yttrandefrihet är inget vi kan ta för givet.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/474-nar-forneka-kallas-att-utveckla/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/476-hogskattelandet-behover-skattebidrag/

1 tanke på “475. (V) VILL KÖPA RÖSTER MED PENGAR FÖR VÄLSTÅND

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.