303. CEREMONIELL OCH PRAKTISK LEDNING


303. CEREMONIELL OCH PRAKTISK LEDNING
av Jan Ivarson, 2015-07-19.

Svenska folket har fått veta att landets vice statsminister Åsa Romson (MP) inte får ersätta ordinarie statsministern, om han är förhindrad att tjänstgöra. Partier som skulle utgöra opposition har avstått från att opponera, inte bara innevarande mandatperiod utan även för nästa.
Denna märkliga uppgörelse bör underlätta regeringsinnehavet. Trots det anses vice statsministern inte klara av sitt uppdrag.
Löfven litar inte på att besluten i hans frånvaro skulle bli godtagbara med den han formellt utsett till sin ersättare. Regeringen Löfven och landets politiska ledning blir mer och mer absurd.

I stället för den officiellt utsedda vice statsministern är det en person i egna partiet som skall ersätta Löfven. Vi gräsrötter frågar varför denne person inte utsågs till vice statsminister? Är fler poster i regeringen ceremoniella och har ersättare? Kan sådant vilseledande beteende vara lagligt?

I Lysekil är Lars Björneld (FP) förste vice ordförande i kommunstyrelsen enligt kommunens hemsida. Kan vi lita på det?
Tänk om det finns en okänd överenskommelse om att Björneld inte får träda in vid förfall för ordföranden Jan-Olof Johansson (S). Denne vill nog helst se en person ur hans eget parti hålla i klubban när han själv är förhindrad.

Nej, så stolligt är det inte i Lysekil. Här och i andra kommuner kan vi än så länge lita på vad som officiellt proklamerats om kommunens ledning.
Men vem vet, kanske sprider sig regeringens tilltag ut i landets kommuner, styrelser och föreningar.
I framtiden kan vi få två förteckningar över en organisations ledning. En officiell av ceremoniell betydelse för att tillgodose interna intressen och en praktisk för de som skall göra jobbet.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “303. CEREMONIELL OCH PRAKTISK LEDNING

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.