389. BEDÖMNINGAR OM BORTA- OCH HEMMAPLAN


389. BEDÖMNINGAR OM BORTA- OCH HEMMAPLAN
av Jan Ivarson, 2016-01-18.

Attentat i Egypten aktualiserade frågan, om resebolag och regeringen skall hindra svenskar att resa till ett oroligt land?

Besluten är inte enkla att ta. Man kan ju inte avråda från resor så fort något inträffar. Det drabbar inte bara de resande utan även turismen i andra länder. De flesta är goda medborgare som inte gör sig skyldiga till våldsdåd, men det finns en gräns då regering och företag avråder från resor till vissa länder.

Religiöst motiverade attentat har förkommit i Europa. Kvinnofriden är särskilt utsatt, i synnerhet i Sverige, genom inflöde av personer med annan syn på kvinnor, ett faktum som länge förnekats i fina salonger.

I första hand skall vaktbolag och polis upprätthålla svenska seder och ordning. Det förutsätter att bland annat kommuner hävdar ordning och reda oavsett fridstörarnas ursprung. Bråk i bibliotek är problem som blivit vanliga.
Separata tider för män och kvinnor i badhus har införts men skall inte accepteras, för att en del män av utländsk härkomst inte vill respektera kvinnor i baddräkt. Vad blir annars nästa eftergift?

Anpassning till utlänningars kvinnosyn är oacceptabel. De som inte beter sig som de bör skall omgående avvisas. Det åligger huvudmannen att ha personal för tillsyn, egen eller inhyrd och vid behov tillkalla polis – och våga göra det oavsett vad media trycker.

Sverige har politiker som hävdar jämställdhet men landet ligger i topp om våldtäkter och andra kvinnoövergrepp. Förövarna skyddas med överdriven diskretion i media. Dessa vägrar lämna tydliga signalement om förövaren är av utländskt ursprung.
Det är därför politiker urskuldar sig med att de inte känt till hur utsatta kvinnor är. Media förtiger det. Låt oss hoppas att en kvinnlig minister inte skall bli skändad för att kvinnofrid och ordning skall återställas.

En fråga är om och när regeringen anser det motiverat att stoppa inresor till Sverige av personer från områden med riskabla värderingar, i likhet med vad man gör för svenskars utresor. Sådana tankar är våra politiker ännu inte mogna för, men de tvingas bli. Tankarna är redan faktum i några europeiska länder och omsätts i praktiken.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “389. BEDÖMNINGAR OM BORTA- OCH HEMMAPLAN

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.