362. MUNKEDALS SKATTEHÖJNING


362. MUNKEDALS SKATTEHÖJNING
av Jan Ivarson, 2015-11-16.

Visst är det mycket med en skattehöjning om Kr 1,30 men kommuninvånarna bör se det som en investering för framtiden.
Höjningen beror på att Munkedals kommun haft förmånen att ha en framsynt entreprenör som hörsammat våra regeringars önskan att satsa på invandring. Det har de flesta partier välkomnat.

Om några år har migranterna blivit entreprenörer och eftertraktad arbetskraft. Det har de flesta politiker förklarat. När nysvenskarna får hit sina släktingars ökar omsättningen ytterligare för livsmedelsaffärer och andra företag så att kommunen blomstrar.

Den aviserade skattehöjningen kommer att ge dryga 24 miljoner till kommunkassan. För pengarna kan kommunen satsa på välfärden eller om den är modig, satsa vidare på ökad invandring. Hela skattehöjningen kan försörja ytterligare 20 nya ensamkommande.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

5 tankar på “362. MUNKEDALS SKATTEHÖJNING

  1. Jag var inte tillräckligt ironiskt tydlig fastän jag skrev att de flesta politiker lovat att invandrare blir entreprenörer och efterfrågad arbetskraft. De flesta som vill se sanningen vet att det är tvärt om. Debatten fortsätter i lilla Lysekilsposten.

    Till och med riksdagsman Fredrik Christensson (C) från Lysekil) skriver idag i en insändare att höjda skatter ger inte fler jobb. Ändå har han tycket det var tråkigt när jag ville se begränsad invandring.

    Jo, det skapas fler jobb men inga lönsamma!
    Det blir mer övertid för socialanställda, fler artbeten åt advokater, tolkar, gode män och poliser, för att nämna några grupper. Dessa jobb är ingen inventering utan utgifter för skattebetalarna. De bidrar till fler och större områden med utanförskap så att vänsterfolk kan skriva att det blir fler fattiga barn och ökad segregation. Det har de rätt i, men de har svårt beskriva vad ytterligare som behövs för undvika problemen. Mer skattepengar?

  2. Känns inte som något ironiskt. Skattehöjningar kommer vi att få på mycket och räknar jag samman dem så är det den summan du anger eller i alla fall mycket nära.

      • Det kunde lika gärna ha varit på fullt allvar; många argumenterar i den riktningen så I dessa tider kan man inte vara säker då ca 75 ./. är pk och ca 50./. är för ökad invandring, hur ska det sluta?

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.