684. ORD KRITISERAS MEN JÄMFÖRELSE MED NAZISM ÄR GÅNGBART


684. ORD KRITISERAS MEN JÄMFÖRELSE MED NAZISM ÄR GÅNGBART
av Jan Ivarson, 2019-02-09.

Bohusläningen har publicerat ett antal insändare av mig. En del har varit kritiska till migrationspolitiken. De har upprört folk med vänsterliberala åsikter. De är inte vana vid att sådant får komma till tals i media.

Det har upprört att jag skrivit att kriminella bör rensas bort ur samhället. ”Rensa bort” har upprört, om personer som begått våldtäkter. Borde kanske skrivit ”lyfta bort kriminella från gatan”, ungefär som professor G W Persson sagt. Våldtäktsmän är kriminella.

Jag delar mina kritikers åsikter om att man skall vara aktsam med orden. Det behöver inte strikt innebära att uttryck som missbrukats i andra länder i andra tider, är förbjudna i svenska språket och jag har inte läst Mein Kampf.

Jag har frågat om jordbrukare är tvungna att år efter år köpa utsäde med stor andel ogräs? Jag hade kunnat använda andra exempel för att undvika ordet ogräs, som om konsumenter år efter år av sociala hänsyn måste köpa undermåliga bilar eller TV-apparater.

Då det gäller människor tycks vänsterliberala mena, att goda svenska är skyldiga att acceptera inflöde av människor som skapar utsatta områden, kriminalitet och sociala problem. Så är det inte i övriga nordiska länder. Mina kritiker frågar efter fakta, som om medias dagliga brottsrapportering är otillräcklig. De anser vi skall tycka synd om unga män som flyr sitt land och lämnar kvinnor och barn. I Sverige har vi med ”Krigsmans erinran” förklarat det omvända. Unga svenska män är skyldiga att försvara sitt land med sina liv.

Vänsterliberala bör med väl valda ord beskriva hur de vill komma tillrätta med våldtäkter och annan kriminalitet deras migrationspolitik medfört. Där är de bekvämt tysta och vill att andra skall komma lösningar som de kan kritisera. De bör fundera över om det är mer olämpligt att använda ord som rensa, än att ständigt jämföra svenskar med åsikter de ogillar med historiens värsta förbrytare.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/683-mat-for-ohallbar-utveckling/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/685-det-tankte-vi-inte-pa/

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.