355. DÖD GRODA


355. DÖD GRODA
av Cornelia Dahlberg, 2015-11-04.

En groda som placeras i en bytta kokhett vatten hoppar genast ut. Det gör ju ont, förstås. En groda som placeras i en bytta kallt vatten stannar eftersom den trivs, förstås. Om vattnet däremot sakta värms, så liksom vänjer grodan sig och inte ens när vattnet närmar sig kokpunkten inser vår vän att det är dags att hoppa ut. Vattnet kokar och vår kära groda är död, förstås.

Vi som försöker hålla våra ögon öppna trots att samhällsvattnet närmar sig kokpunkten – vad ser vi egentligen? Vi kanske ser att de flesta människogrodor sitter kvar i byttan trots det heta vattnet – fjättrade i rädslans bojor.

• ”Jag vågar inte agera eller ens säga min mening för då mister jag jobbet och kan inte betala tillbaka mångmiljonbeloppet på min bostad till banken.”

Vi är nog överens att om politikerna ärligt skulle tala om för oss vad de planerar att genomföra så skulle vi inte lägga vår röst på dem. Men om politikerna döljer sin, eller sina marionettspelares, agenda och ljuger tjusigt om planerna – då röstar vi på lögnarna, eftersom vi gillar tjusiga planer. Så länge vi inte ser lögnen, förstås.

Om nu folket dresseras till att inte våga eller ens kunna tänka självständigt genom att sakta ”värma vattnet”, genom att förvandla vår ”fria” media till ren propaganda, överföra makten till några banker, i lagom takt förvirra och förleda, driva in våra små ettåringar i stressande och knäckande institutionsuppväxt – Vad händer då?

Simsalabim du har förvandlats till en slav – om du inte redan är en död groda…

”Om ni inte använder era ögon till att se nu, kommer ni snart använda dem till att gråta.”

Cornelia Dahlberg

1 tanke på “355. DÖD GRODA

  1. Du har sååå rätt, Cornelia Dahlberg. Precis så är det. Liknelsen med ‘den kokande grodan’ är helt perfekt i detta sammanhang. Mycket av skulden lägger jag på journalisterna. De undanhåller för människorna vad som händer i världen. Och de få gånger de tar upp saker, så är det alltid så vinklat så icke-tänkande människor blir helt indoktrinerade i ‘det rätta tänket’. Och de som vågar uttrycka något annat mobbas ut. Denna utveckling är livsfarlig för Sverige. Vad jag inte förstår är varför journalisterna ställer upp på detta?! Konsekvenserna kommer ju drabba även dem, och deras barn och barnbarn lika mycket. Förstår dom inte det??
    Tack och lov finns det alternativ media, t ex (pappers)tidningen ‘Nya Tider’ som skriver osminkat om vad som händer i världen. Den behövs verkligen för att öppna ögonen på folk!!! Tag en provprenumeration på den! Ett mycket bättre val!

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.