506. ANSTRÄNGNING SKALL LÖNA SIG


506. ANSTRÄNGNING SKALL LÖNA SIG
av Jan Ivarson, 2016-10-27.

Tidningen Bohusläningen har en artikel om var politiker bor i Uddevalla. Som man kan anta bor de flesta i områden som anses bra. Det är inte konstigt. Det visar att politiker har ”kommit upp sig” i samhället och kan betala för en bra adress.
Tidningens artikel är tämligen politiskt neutral men man anar vänstervärderingar mellan raderna. Media är i hög grad inställda på att visa upp svagheter och tala för utjämning. De är mindre intresserade av att stimulera till ansträngningar.

Tidningen visar på det självklara att i mindre attraktiva områden bor få politiker. Förmodligen önskar man en jämnare fördelning utan att gå så långt att man anser att politiker även borde rekryteras ur fängelser för att bättre tillvarata de dömdas intressen.

En mer högerinriktad press hade kunnat skriva att framgångsrika personer har bättre möjligheter att välja sin bostad. Media bör skriva om hur utbildning ökar möjligheterna att klättra på samhällsstegen så man bland annat kan välja sin bostadsort. Så är verkligheten.

http://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/här-bor-dina-politiker-och-därför-är-det-viktigt-för-dig-att-veta-det-1.3897053

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/505-felaktigt-pastaende-sett-fran-olika-hall/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/507-beslutet-om-mangkulturellt-land-paverkar-det-mesta/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.