371. STRANDSKYDDET KVÄVER BOHUSLÄN


371. STRANDSKYDDET KVÄVER BOHUSLÄN
av Jan Ivarson, 2015-12-07.

Riksdagsledamoten Fredrik Christensson (C) har framfört bra åsikter om strandskyddet. Han menar att det lägger en våt filt över Bohuslän. Kritiska röster hördes innan lagen infördes.

Många insåg det orimliga i byggförbud minst 100 meter runt hela kommuner som Tjörn. Landfasta kommuner mot havet drabbas också genom att nya serviceanläggningar med tillgång till havet inte kan anläggas utan omfattande dispensförfarande. Det slår mot kommunernas viktigaste näringar.

Strandskyddet finns inte bara mellan samhällen där det är motiverat. Det finns även inne i samhällena och dess närhet.

– Folk vill bo strandnära, skrev Göteborgs-Posten.
Det kan storstäder erbjuda på gamla hamnar och varv som inte mer behövs. De kan tas i anspråk för ny bebyggelse. Storstäderna är befriade från kritik om att höga hus förändrar kustlinjen och sticker upp över bergen.

I Göteborg planerar man att bygga i Frihamnen och utmed Masthuggskajen. Skisserna för Masthuggskajen visar tät bebyggelse med höga hus och små parkliknande grönytor, knappast avsedda som barns lekplatser. De blir rastplatser för hundar.
Kommer barnfamiljer bo där, får barnen leka på hårdgjorda ytor, dekorerade med nertrampade tuggummin?
Fast nu är barn mest inne. Kanske får de lokaler i källarplan för gym och rum utan fönster så det inte blir reflexer på surfplattor?

Moraliskt och miljömässigt sett bör Masthuggskajen återställas till natur för att erbjuda storstadsbefolkningen strandnära strövande. Då slipper de åka bil till småkommunerna för att ströva strandnära.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “371. STRANDSKYDDET KVÄVER BOHUSLÄN

  1. Sarkasmens okrönte mästare har slagit till igen!

    ”Fast nu är barn mest inne. Kanske får de lokaler i källarplan för gym och rum utan fönster så det inte blir reflexer på surfplattor?”

    Underbart genialiskt…hahahaha!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.