559. REGERINGENS SKOLFÖRDELNING BÖR UTVECKLAS


559. REGERINGENS SKOLFÖRDELNING BÖR UTVECKLAS
av Jan Ivarson, 2017-05-07.

Ett ironiskt eller framsynt förslag till jämställt Sverige – du avgör.

Ledarsidorna.se skriver i artikeln ”Regeringen har förklarat krig mot medelklassens barnfamiljer”. Förslaget innebär att invandrarbarn skall fördelas till bra skolor. Det antas medföra att fler skolor får rättvis fördelning av dåliga resultat.

Tyvärr löser förslaget inte grundläggande problem med ojämn fördelning av bosättning. Ett mer radikalt sätt för att integrera invandrare, är att införa reglering av hur folk får bosätta sig. Det är ett självklart nästa steg i att göra landet jämställt, så att alla delar blir jämnt berikade av mångkulturen. Rättvis fördelning av bosättning kommer även verka dämpande på bostadspriserna.

De som erbjuder en bostad till uthyrning eller försäljning, skall först få den ”bosättningsfördelad”, genom utveckling av Postkodlotteriet. Dragningar skall fördela bytesrätten så att alla postnummer får jämn fördelning mellan ursvenskar och invandrare. På sikt kommer det vara gynnsamt för pursvenskar när invandrare blir i majoritet.

Under ett introduktionsskede kan man tänka sig att den som frivilligt anmäler avyttring av bostad till lotteriet får ett antal lotter. Överskottet skall gå till bidrag åt invandrare som tilldelas borätt i dyra områden och till integrerande åtgärder som stöd till invandrarföreningar, så de kan stärka sin kultur i Sverige. Ett blandat boende förväntas stärka entreprenörskap och humankapital.

I dagsläget kan förslaget upplevas radikalt. Med stöd av statsmedias program för integrerande lotteri- och matlagningsprogram, kan vi anta att opinionen svänger så att förslaget kan genomföras om några år.

Förslaget förväntas tas upp på kommande S-kongress.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/558-politikens-ansvar-for-lastbilsattentatet/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/560-malmo-illusionernas-stad/

1 tanke på “559. REGERINGENS SKOLFÖRDELNING BÖR UTVECKLAS

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.