611. KLARSYNT OCH MODIGT


611. KLARSYNT OCH MODIGT
av Jan Ivarson, 2018-02-06.

Människor har i alla tider fått tänka sig för vad de säger. Så bör det vara.
Vi har lagstiftning med straffsatser för de som sprider förtal och osanningar.
I dagens Sverige har det blivit väl så farligt att sprida sanningar. Vi har ingen lagstiftning för att hindra sanningar, men väl andra åtgärder som oblygt praktiserats de senaste åren.

Första steget är anklagelser om främlingsfientlighet, rasism och liknelser med historiens värsta personer.

Nästa steg är mer subtila. De drabbar intellektuella som inte anses dela sin institutions värdegrund. De får forskningsanslag och anställning avslutade.

Det tredje steget är tydligt och praktiseras av de som anser sig verkligt goda och vill främja den rätta politiken. De utestänger folk som inte delar deras uppfattningar från lokaler och fackliga uppdrag. Till bestraffningen har nu även banker i Sverige och Europa anslutit sig med att kasta ut kunder de anser ha fel värdegrund. Man kan undra vilka andra företag som skall följa efter utöver delar i mediebranschen.

I Frankrike har ett helt politiskt parti kastats ut från banken.
I Sverige var det några år sedan ett företag som förmedlade betalning för internetköp, vägrade transaktioner för företag med personer som sympatiserade med Sverigedemokraterna, ett av landets största partier. Mellan de olika stegen finns gatudemonstranter som specialiserat sig på att störa lagliga demonstrationer.

En f. d. politiker Hans Jonasson skrev i Bohusläningen att svenskar inte byter värderingar när de byter land. Han jämför med att svenskar som flyttar till ett land där kvinnor stängs inne och könsstympas, inte kommer dela den värdegrunden på flera generationer.

Det var både modigt och klarsynt skrivet av Jonasson, men så är han ju också en före detta politiker.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/610-valfarden-i-sverige-raseras/  

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/612-finansministern-drabbad-av-klarsynthet/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.