720. VÄLKOMMEN TILL ABSURDISTAN


720. VÄLKOMMEN TILL ABSURDISTAN

– En annons i ett land som försöker avveckla sig självt –
av Jan Ivarson, 2019-06-27.

Du som inte är absurdistanier kan hjälpa oss byta kultur och befolkning. Vi ser gärna du kommer från ett konfliktfyllt område med låg utbildning och främmande värderingar, för att passa in i vårt välfärdsindustriella komplex och befästa Absurdistans rykte som humanitär stormakt.

Din identitet har liten betydelse men det underlättar om du inte har skägg, så du kan påstå att du är ett barn eller en ungdom som vill studera. Du erbjuds livstids försörjning om du inte vill arbeta. Kommuner i Absurdistan har skyldighet att försörja alla som vistas där. Dina släktingar kan komma senare och kan få bidrag för hitresan.

Invandrare har förtur till bostäder, i vissa fall i nybyggda hus. Kommuner har skyldighet att anvisa tillräcklig bostad till familjer med flera fruar och barn, antingen i stor villa eller med närliggande lägenheter. Väl här erbjuds hjälp av tolk, jurister och socialsekreterare, så man behöver inte lära sig ett nytt språk, men det underlättar för att kunna tillvarata alla rättigheter. Barn kan påräkna undervisning i sitt modersmål. Nyabsurdistanier får sjuk- och tandvård och mediciner för liten avgift. Försörjningsstöden för barnfamiljer ligger på ungefär samma nivå som för många heltidsarbetande absurdistanier. Första bostad tillhandahållas med möbler, köksutrustning, TV, mobil och annan basutrustning.

Banker arbetar för att underlätta för alla nyabsurdistanier att sända pengar utomlands. På äldre dagar får invandrare pension likt   absurdistanier som har arbetat och betalat för den hela livet. Pensionsåldern kan komma att tidigareläggas för dem som uppgett för låg ålder på grund av osäkerhet i ursprungslandets folkbokföring. Absurdistan har flygförbindelser med de flesta utvandrarländer. De underlättar affärs- och semesterresor till forna hemlandet.

Absurdistans rättssystem tar hänsyn till nya värderingar och bestraffar dem i ursprungsbefolkningen som anses hetsa mot folkgrupp. De flesta politiska partier är angelägna om att uppvisa nyabsurdistanier på viktiga poster. Det största partiet och statskyrkans företrädare har gott samarbete med främmande religioner.

Bidrag och omfattande program för integration ger stöd till invandrarföreningar och ställer krav på urbefolkningen för anpassning till nya värderingar. Goda urabsurdistanier förväntas rösta för gränsöverskridande politik tills de blivit en minoritet i sitt land.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 719. MAMMAS TVÄTTDAG

Nästa krönika: 721. MÖRKERKÖRNING MED SVAG BELYSNING

4 thoughts on “720. VÄLKOMMEN TILL ABSURDISTAN

  1. Det är ganska barnsligt att med svepande formuleringar, felaktigheter och halv lögner påstå att vi har problem som inte finns.

    I en internationell jämförelse är Sverige fortfarande ett av de bästa länderna.

    Visst finns det problem att lösa. Men detta sammelsurium av halvsanningar gör att det är väldigt svårt att tycka annat än:
    Väx upp. Använd hjärnan.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.