331. UTPLÅNING


331. UTPLÅNING
av Cornelia Dahlberg, 2015-09-15.

Varför tänker jag på den där avdelningen nu igen? Så länge sedan jag jobbade där och ändå liksom måste jag skriva om den idag igen. Avdelningen var låst och rätt som det var kunde en karaff med saft flyga genom fikarummet. Det gällde att ducka. Sedan försökte personalen på pedagogiskt vis sopa upp skärvorna tillsammans med patienten. En del blev inlåsta i madrasserad cell.
Det var fruktansvärt trakiskt, livet de tvingades leva på Beckomberga Mentalsjukhus. Idag är avdelningen öppen.

Tack Olle för ditt mail med bilden! Här Olle Ljungbecks ord:
Picture1

Servilitet intill utplåning!
”När jag i dag (11/9) slog upp Gefle dagblad och kom fram till sidan 5 häpnade jag över den servilitet (fjäskande och krypande) Gävles kommunalråd visade när de besökte Gävles moské (bild) och pratade med företrädare för moskén. Samtliga tre kvinnliga kommunalråd hade iklätt sig schalar! Det är inte nog med att de utan minsta kritik svalde allt de blev korvstoppade med. Deras naiva inställning och klädval vittnar om något, att de inte är vuxna uppgiften att värna att barnen i den muslimska friskolan inte hjärntvättas utan behandlas som barn i kommunala förskolor. För var dag som går inser man att dagens politiker inte är vuxna sin uppgift. Skam åt en sådan undfallenhet.”

Ändå anses det ”modigt” att granska moskén i vårt fega lilla land. Som om det inte var självklart! Fast jag är förstås glad att fler vågar öppna munnen i vårt DDR, trots bombhot.
Skillnaden mellan Sverige och DDR är att Sverige helt frivilligt har valt att utsätta sin befolkning för skräcken som nu sprider sig som en löpeld. Befolkningen som visst fortfarande tror att vår bräckliga fred och jämlikhet på något oförklarligt vis är osårbar.

Cornelia Dahlberg

2 tankar på “331. UTPLÅNING

  1. vad har kvinnor där att göra med tanke på deras status i den muslimska världen som maktens representanter det är invandrarna som ska krypa inte våra politiker för det våra stålar dom lever av

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.