485. LÅT BERT KARLSSON FIXA STUDENTBOSTÄDER


485. LÅT BERT KARLSSON FIXA STUDENTBOSTÄDER
av Jan Ivarson, 2016-08-30.

I årtionden har vi hört om brist på studentbostäder. De få nya som byggs är för dyra. Därför byggs få.

Problemet skulle snabbt kunna ordnas om staten bildade Studentbostadsverket och gav det samma resurser som Migrationsverket, som betalar hyra och uppehälle för de boende. Gratis Internet och resor med kollektivtrafik skulle ingå.

Driftiga entreprenörer som Bert Karlsson, skulle snabbt bygga om centralt belägna hotell till studentbostäder i högskoleorter.
Modulhus skulle med undantag från sedvanlig bygglagstiftning staplas på varandra i orter med högre utbildning. Kommuners politiker förväntas inviga nya studentbostäder och sola sig i glansen av satsningar på högre utbildning i deras kommun.

Nyproduktion av studentbostäder kan finansieras genom en liten utökning av arbetsgivaravgiften för anställda med akademisk utbildning. Det skulle vara rättvist att högavlönade bidrar till finansiering av sin utbildning, så att resurser inte undandras från satsningar på lågutbildade.
Förslaget förutsätter också att partierna från vänster och höger kan enas om, huruvida bostäder för all eftergymnasial utbildning som i svetsning skall ingå eller bara gälla för högskoleutbildning.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/484-hur-handelser-blir-rumsrena-att-rapportera/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/486-samarbete-finns-inom-rackhall-for-sd/

2 tankar på “485. LÅT BERT KARLSSON FIXA STUDENTBOSTÄDER

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.