80. HUR FÅR VI RÅD?


80. HUR FÅR VI RÅD?
av Jan Ivarson, 2014-02-05.

Rubriken kan tolkas på två sätt, dels hur vi skall ta till oss synpunkter, dels hur pengarna skall räcka.

För att samhället skall ha råd med välfärden, måste politiker lyssna till goda råd. Det verkar vara ett större problem än de ekonomiska. I Sverige och i Europa vill politiker vara världens samveten men det blir svårt i längden. Göteborgs-Postens redaktör Harry Hjörne har skrivit en ledare som berör frågan. Där nämner han vad Storbritanniens premiärminister David Cameron sagt:

– Europa har sju procent av världens befolkning, 25 % av världens BNP men 50 % av de sociala utgifterna.

Det är lätt inse att det inte håller i längden när den internationella konkurrensen ökar och politikerna samtidigt har öppnat gränserna för inflöde av lågutbildade, när vi redan har stor arbetslöshet.

Politiker tycks övervägande hämta råd från vänsterorganisationer. Svensk public service låter vänsterorganisationen EXPO sätta normen för landets värdegrund. Visst kan man få tycka att Sverige och EU skall driva politik för ekonomisk och social utjämning på bekostnad av den välfärd vi vant oss vid. Men då skall man säga det. I stället försöker politiker både äta kakan och ha den kvar, genom att påstå de skapar högteknologisk välfärd med oanställningsbar arbetskraft. Då bör de förklara i vilka branscher och företag invandrarna skall arbeta.

Vi har i årtionden hört att invandring behövs för att ta hand västländernas åldrande befolkning. Ändå är äldrevården underbemannad trots mängder av arbetslösa. Orsak är brist på pengar som går till ökande behov av försörjningsstöd och årliga miljarder till invandringsindustrin.

Vi behöver politiker som står för sina åsikter!

Vill partierna ha ekonomisk utjämning med försämrad välfärd av rättviseskäl, så säg det! Eller vill de förbättra för väljarna med satsningar på infrastruktur, utbildning och högteknologiska produkter? Dessa alternativ ställer helt olika krav på arbetskraftens utbildning.

Det blir svårt i längden att övertyga väljarna om att högteknologi och välstånd skapas med lågutbildade med försörjningsbehov. Många funderar över varför politikerna beter så irrationellt som de gör. Lögnerna i den politiska retoriken har blivit uppenbar.

Låt svenskarna få tydliga alternativ att ta ställning till inför valet!

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.