290. BRA TIPS OM HUR MAN BLIR MILJONÄR


290. BRA TIPS OM HUR MAN BLIR MILJONÄR
av Jan Ivarson, 2015-06-16.

Vänsterpartisterna Lars-Olof Laxrot och Hampus Karlsson, skrev om hur man kan bli miljonär. Tips gavs att starta vårdföretag, gärna med timanställda och personer med lönebidrag. Visst kan man göra så, men det krävs startkapital och kunskaper, låt vara att de senare är mindre än i många andra branscher.

Tyvärr leder receptet till otrygga anställningar. Lönebidrag är resultat av inströmning till Sverige av lågutbildade personer, som vänstern står bakom. Lönebidrag har uppstått för att i någon mån mildra konsekvenserna av invandringen. Vilka branscher får anställa med lönebidrag?

Visst kan man bli miljonär på att framgångsrikt driva vårdbolag, som bolag i andra branscher med kommuner, landsting och staten som beställare. Stora byggbolag tjänar miljoner på att bygga skolor och sjukhus. Företag gör årligen miljarder i vinster på att sälja mediciner och sjukvårdsutrustning. Få finner det konstigt.

Anledning till att vårdbolag anses tvivelaktiga, beror på att det förkommit orimliga vinster genom oskicklig upphandling. Så blir det lätt i en ny bransch. Med tiden blir både upphandlarna och vårdtjänsterna bättre, som i andra branscher där samhället länge köpt tjänster.

Få vill käka kommuntillverkad medicin.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.