721. MÖRKERKÖRNING MED SVAG BELYSNING


721. MÖRKERKÖRNING MED SVAG BELYSNING
av Jan Ivarson, 2019-07-01.

Man kör inte i mörker med enbart parkeringsljus. Sikten blir för kort. Det gäller även för politiken där helljusets motsvarighet är konsekvensanalyser.

En som förstått är samhällsdebattören och socialdemokraten Johan Westerholm som driver nättidningen Ledarsidorna.se. Läs den.
Han utvecklar sina tankar i artikeln ”Prognosen för den svenska välfärden mörkare än befarat”.
I ingressen konstaterar han att en morgontrött journalistkår inte förstod dramat i regeringens nyligen redovisade analys av försörjningskvoten. Den visar att det svenskarna tagit för självklart, välfärden, håller på att ta slut.

En socialdemokratisk regering sänker medvetet landets välfärd med sin migrationspolitik och den borgerliga regeringen Reinfeldt införde utförslöpet.
Därför är de flesta partier ense om den förda politiken. Deras ambition är att ge andra länders lågutbildade medborgare samma levnadsnivå som svenskars. Men nysvenskar behåller sin livsstil. Deras kvinnor stängs ute från arbetslivet av kulturella och religiösa skäl. Resultatet blir att svenskar närmar sig nivån i invandrarländerna. Nysvenskar skapar utsatta områden med sociala problem som de sagt sig flytt från.

Enligt finansministern kommer det saknas 90 miljarder kronor i landsting och kommuner fram till år 2026.
Förklaringen kan man se med det politiska helljuset påslaget.
Nu skall 75 arbetslösa personer försörjas per 100 arbetande.
År 2030 har den icke arbetande delen ökat till 80. Invandring är en förklaring och regering vill öka anhöriginvandring.

Underskotten skylls på att svenskar blivit äldre. Då är det konstigt att antal barn också ökar. Det visar den politiska bluffen att förklara kostnadsökningen med åldrad befolkning. Den är marginell. Andel utan arbeten förväntas stiga, liksom belastningen på bostadsmarknaden, i skolor, socialtjänsten, rättsväsendet och i vården. Den senare belastas inte bara av ökad befolkning, utan även av nya vårdbehov och skottskador.

Finansministerns analys av välfärdens kostnader, visar att hon tillfälligt slagit på helljuset men inte har lyckats förmedla kunskapen till övriga i regeringen. De vill öka anhöriginvandring, för en grupp som inte har skyddsbehov. De har välfärdsförväntningar som deras egen livsstil inte förmår producera.
Därför avser regering sänka välfärden. Den kommer på sikt ersättas av privatiseringar och försäkringslösningar för de som har råd. Landsting och kommuner kommer kraftigt behöva höja skatterna.

Det påhittade klimathotet behövs för att införa nya miljöskatter så de värsta bristerna kan mildras något. Besparingar i infrastrukturen har hittills hållit välfärden under armarna men det räcker inte längre.
Nu meddelar TV att storstädernas utveckling bromsas av brist på el. Både produktion och överföring för el är eftersatta, liksom järnvägen, vägnätet och Trollhätte-kanal för vänerregionens sjöfart. Allt för att hjälpa utlänningar.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 720. VÄLKOMMEN TILL ABSURDISTAN

Nästa krönika:

2 thoughts on “721. MÖRKERKÖRNING MED SVAG BELYSNING

  1. Rosenstedt, jag delar din åsikt.
    De flesta svenskar har fullt upp med arbete och familj. En majoritet av de som har tid för samhällsfrågor avstår av risk för karriär och sociala uteslutning. Det är först då deras egna intressen hotas som de tar till orda med svagt stöd från omgivningen. Om de tilltals i samhällsfrågor svarar de undvikande med medhållande Ja, men utan engagemang. En god svensk håller tyst.

    En annan orsak är att många har svårt att greppa stora sammanhang. De förstår utgifter för den egna plånboken men inte för samhällets kassor. De ser inte tydligt nerdragningar välfärden eller uteblivna investeringar, men får en hint om landets utförsbacke då de växlar till utländska valutor.

  2. Jag skrev något liknande för några år sedan , men vad hjälper det! Så länge en majoritet inte fått känna av ”verklighetens” avigsidor hjälper ingen information. det är en riktig käftsmäll som skall till. problemet blir kanske att man blir knästående och aldrig orkar resa sig upp igen.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.