717. NU KOMMER KOMMUNALA BESPARINGAR


717. NU KOMMER KOMMUNALA BESPARINGAR
av Jan Ivarson, 2019-06-14.

Många har varnat för detta länge.

För att inte torka ut kommunkassan, kommer gamla i kommunal äldrevård inte att få duscha så ofta. Det spar personal, varmvatten och tvål.
Ämnet diskuterades på radio P4 den 28 maj. Upprörda röster har höjts. Några har sagt att de inte kan förstå varför det blivit så här.

Så som folk röstat, finns det många som inte förstått varifrån pengar tas. Eftersom skatterna inte har kunnat höjas med alla miljarder migrationen kostar, måste pengar tas från andra områden. Då är det naturligt att skära ner där folk förväntas klaga minst. Äldrevården är givet område.

Färgelandabor blir insnöade när kommunen skall spara på snöröjningen och äldrevården. Alla förvaltningar i Färgelanda måste spara för att täcka förväntat underskott på 16 miljoner kr. Omsorgen blöder ganska mycket sades det i radion. Varför säger men inget om.
Det skulle kontrastera mot tidigare uttalanden om att Sverige är ett rikt land och att invandring är lönsam. Om politiken varit sann kan man tro, att Färgelanda inte har fått sin andel av invandringens ekonomiska uppsving. Man kan undra varför det fanns pengar för äldrevård och snöskottning på 1900-talet.

Vill du fördjupa dig i kommunernas situation finns det tolv videos av nationalekonomen Hans Jensevik på Youtube. Han har visat på underskotten som kommer nu.
Lite har skrivits om det i de största tidningarna. Det skulle gynna högerextrema krafter brukar det heta. Då får verkligheten stå tillbaka. Politiker skyller på att vi blivit så gamla. Ensamkommande har getts frikort till kommunala badhus.

Vi får vänja oss vid skattehöjningar och nerdragningar.
LO-chefens och politikers påstådda uppsving som migrationen skall åstadkomma, är den största politiska lögnen i mannaminne.
Statsmedia ställer inte de ansvariga framför kameror och ber dem förklara sig.
Statsmedia är ju avlönat av dem de skall granska.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 716. ELKRIS LURAR RUNT HÖRNET

Nästa krönika: 718. SAGAN OM SKOFABRIKEN OCH SKATTETRYCKET

7 tankar på “717. NU KOMMER KOMMUNALA BESPARINGAR

    • Hej Annie!

      Ja frågan som jag ställer mig är, om våra politiker verkligen är så här ointelligenta eller om de förstör Sverige medvetet?
      Jag håller en slant på det sistnämnda, då jag inte tror att man kan vara så här ointelligent och ändå klara av att få på sig strumporna själv på morgonen.
      I så fall borde dessa en dag ställas inför rätta och dömas för landsförräderi!

      Tack för att du kommenterar här och välkommen att läsa 100-tals intressanta krönikor genom att klicka på de olika vita menyerna under det stora fotot!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  1. Sanning…1900 talet hade råd att ge bättre service…..Nu som alla vet är massiv invandring inte ngt gratis för skattebetalare ……Att hjälpa folk i nöd helt ok men tyvärr i dagsläget har det gått för långt.
    Det är skrämmande att man ta ifrån äldre ,hjälplösa människor och som nu minskar deras personlig vård……Hur tänker man ???
    Vilken människosyn har dagens politiker ?

    • Hej Margareetta!

      Ja du, människosynen är väl ungefär så rutten den kan bli likväl som den uttjatade värdegrunden.
      Personligen anser jag, att en amöba förmodligen uppvisar en högre värdegrund än dessa stinkande politiker som bara roffar åt sig i egen ficka.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  2. Tack och bra skriven.
    Den ende som talar sanning är Jimmie och han blir attackerad för det. Vilken skam för PK media, hur fan sover de på natten.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.