217. FATTIGA ÄR VÄNSTERNS VÄLJARUNDERLAG


217. FATTIGA ÄR VÄNSTERNS VÄLJARUNDERLAG
av Jan Ivarson, 2015-01-15.

En pensionär och kommunist skrev i en länstidning att det nu finns drygt 80 000 miljonärer och 136 miljardärer i Sverige och att 1 100 personer äger mer än 210 miljoner.
Skribenten ser detta som ett problem och anser att aktieutdelning är gåvor till aktieägare. Jag tycker det är bra ju fler som blir förmögna.

Ett problem är att det även finns de som är fattiga men det är inte detsamma som att de rika lagt beslag på de fattigas pengar. Tyvärr finns det inte rätt klimat för att vi skall kunna behålla våra stora företag som säljs ut.

Våra regeringar har öppnat gränserna för inflöde av fattiga, lågutbildade och svåranställbara personer. Med omfattande stöd i form av förtur, utbildning och lönesubventioner tränger invandrare undan svenskar på arbetsmarknaden så att även svenskar blir fattiga.
Den politiken står i första hand vänsterpartier för, men även de borgerliga ända ut till moderaterna. Att det är så, kan bero på att de med kapital vill ha billig arbetskraft eller har en naiv uppfattning om integration. Här finns gemensamt intresse för vänstern och högern. I första hand vill vänstern ha fler fattiga. Det är ju fattiga som utgör vänsterns väljare. Vänsterpartiers mardröm är ett land där alla är välbärgade.

Vänsterväljare är i allmänhet arbetstagare i företag. Om vänstern ser räntor och aktieutdelning som gåvor kan de samla in pengar och starta nya företag utan utdelning på satsat kapital. I stället driver de politik för att bita den hand som föder dem.

Jan Ivarson

2 tankar på “217. FATTIGA ÄR VÄNSTERNS VÄLJARUNDERLAG

  • Hej Peter!

   Så där får man inte tycka i lilla landet Lagom!
   Här måste vi hålla i den kungliga svenska avundsjukan och skrika kapitalistsvin åt dem som jobbar hårdare än andra eller av andra orsaker tjänar mer pengar.
   Se så, rätta in dig i ledet nu Peter…hehe!

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u och välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Ange din e-postadress och kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.