473. TILLBAKA FRÅN ÖLAND ROOTS


473. TILLBAKA FRÅN ÖLAND ROOTS
av Cornelia Dahlberg, 2016-07-14.

Var på neohippiefestivalen Öland Roots några dagar. Har aldrig skådat så många rastaflätor på en gång ;). Och jag skakade loss till en med rastaflätor både från huvet och skägget, nästan till rumpan. Hade varit bra att ha på festivalens toaletter där toapapper saknades av och till.

Hänger inte me, årgång äldre som ja e (obs rim) och får veta att han heter Promoe.

https://www.youtube.com/watch?v=FEPZ3HwOgbY

Nyss tittade jag på den här roliga filmsnutten (6 min) som jag varmt rekommenderar för att bringa klarhet i vem som är svensk, antirasist eller rasist. Där gör även Promoe ett uttalande. Vilket sammanträffande 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=BQ8J6ZxispI&feature=share

Brukar inte lyssna till musiktexter, men lystrade till på festivalen när Promoe sjöng om SD i riksdagen, varpå det genast applåderades och ett ljud av hat susade genom den annars fredliga publiken. Varpå jag sjöng, tillsammans med Promoe så klart, om

att vi inte ska göra skillnad på vi och dom

men hata dom

sjöng jag om och om

(är visst på uselt rimmarhumör idá, full av rapp som ja vá).

Tills jag insåg att jag förstörde stämningen med min sångtext och återgick till att smälta in i min nya grupp.

Bonniermedia hade gnuggat sina händer av förtjusning över alla dessa medlöpare på festivalen. De tycker exakt som Bonnier vill. Begriper tydligen inte att finansfamiljen marknadsför dem bara för att kunna genomföra sin globalisering ämnad åt storfinansen. På bekostnad av fotfolket, som sakta men säkert förvandlas till slavar, igen.

Vänta bara tills exempelvis bostadspriserna faller, ordentligt, och räntorna stiger, ordentligt, så är scenariot tydligt även för den värsta zombiesvennebananen. (Promoe sjunger om svennebanan, ifall du inte klickade på länken.)
Bostadsägarna äger sällan sina bostäder, det gör banken som vi vet, och nu plötsligt inser bostadsägarna att de inte har råd att betala den nya räntan, eftersom de mist jobbet i finanskrisen. Då återstår att betala skulden till banken, som berikade sig med bostadsägarens icke existerande pengar, helt sonika genom att plita dit siffran – bestående av bostadsägarens skuld. Det enda banken är tvungen att ha i ”säkerhet” är ca 2,8% av den summan, vad jag minns. Kanonbusiness med andra ord.

Bostads”ägaren” har därmed förvandlats till en slav kanske livet ut och en bit in på andra sidan, åt bankiren som flinar gott. Om bostads”ägaren” tvingas sälja ”sin” bostad till katastroflågt pris och inte har råd med annat än att bosätta sig i en grotta, spelar ingen roll. Bankiren skor sig så länge hen kan plocka av Herr & Fru Grottboende en slant.

Oj då vad står på,
Skörövarfabbe blek och grå.
Ursäkta den dåliga liknelsen. Bostads”ägaren” är nog inte mycket till rövare, hen är vanligtvis korkad kort och gott. Smarta bankiren däremot får vi kanske lov att likna vid rövare? Glöm det, i vilket fall så kanske något intressant händer nu.

Bostads”ägare” blir sur över sin nyförvärvade träldom. Nyförvärvad och nyförvärvad. Så länge skärmknarkande Zombie kan konsumera funkar visst vad som helst, även att få Zombie att tro att hen äger en jävla massa. Inte hus och odlingsbar mark, men skit hen inte kan leva av den dagen då verkligheten har hunnit i kapp. Nu är det roliga slut, träldomen har satt klorna i numer uppvaknande Zombie, men vem vill slita för ingenting?

Snart vill bostads”ägarna” göra uppror mot bankirerna, som helt obegripligt utsätts för både det ena och det andra, av de onda trälarna. Men så återtar bankirerna makten, de har egentligen aldrig förlorat den eftersom de återfinns i olika skepnad över hela vår globala härlighet, och så lägger de skulden på slavande folket som gjorde så fula saker.
Promoe sjunger bankirernas ärenden, blir marknadsförd i deras media, kan leva på hatet han sprider och ordningen är återställd.
Tillbaka till ruta ett.

Cornelia Dahlberg

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/472-ingen-forsakring-av-for-tidigt-fott-barn/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/474-nar-forneka-kallas-att-utveckla/

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.