653. HUR VÄLFÄRDEN SÄKRAS EFTER VALET


653. HUR VÄLFÄRDEN SÄKRAS EFTER VALET
Ironiska tankar om utvecklingen efter valet.
av Jan Ivarson, 2018-08-31.

Vi får inte vara pessimistiska och tro att bara fastighetsskatten kan höjas. Det finns fler alternativ.

Höjd moms i den gemensamma välfärdens namn är ett alternativ utöver nya punktskatter. Moms har fördelen att även köp med svarta inkomster bidrar. Höjd moms antas få marginell negativ effekt i utsatta områden där byteshandel börjat tillämpas.

Punktskatter för kompensation av utebliven energikonsumtion införs av rättviseskäl. Villaägare med borrhål och solpaneler kommer undan energiskatter som bidrar till de sämst ställda och integrationen. Det behöver åtgärdas med skatt på solpaneler och borrhål.

Ett förslag är att Trafikverket i likhet med före detta Televerket, säljs ut. Bolag med internationell verksamhet köper upp alla motorvägar och tvåsiffriga länsvägar. De blir betalvägar med olika taxor för låg- och högtrafiktider med ett rättvist riksomfattande trängselsystem.
Betalning underlättas med GPS i varje fordon som automatiskt rapporterar körsträckor och fortkörning till nya verket, Statens Miljötransporter.
En driven chef rekryteras med politisk erfarenhet från ledande positioner inom Arbetsförmedlingen och Polisen. En utredning tillsätts för hur bilmålvakter skall debiteras så att alla kan vara med, men här får vi räkna med några valperioder för genomtänkt lösning.

Trafikanterna erbjuds en App så de alltid kan se vad de debiterats för vägnyttjande. Det ger miljarder till välfärden. Därmed kan alla erbjudas en extra ledig vecka så de kan motionera med sina barn och delta i vägbyggande i sin bygd.

Mindre vägar kommer likt teleledningar att tas över av markägarna. Dessa åläggs svara för underhåll av gamla vägar och bygga nya med fiberutbyggnaden som förebild. Metoden har redan påbörjats i några glesbygder.

Nya aktörer i vägbranschen ger lyft åt näringslivet och landet får ett modernt vägnät. Multinationella bolag som Driveroad kommer genom dotterbolaget Zatanus erbjuda föreningar att bygga nya vägar, om minst 65 % av markägarna anmäler sig.
Man kommer att annonsera på lador och stolpar under namnet http://www.Vagtillalla, som blir din kontakt för ny byväg.
Zatanus kommer endast hålla i trafiken men du kan vända dig dit om du vill beställa ny byväg på din och andras mark. Man får räkna med att en del underentreprenörer byts ut under arbetets gång. Det gäller för markägarna att hålla reda på vilka som för tillfället är dragna i tombolan för väghuvudmannens underentreprenörer.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/652-att-folja-seder-och-svenska-lagar-ger-boter/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/654-statsministern-gor-svart-till-vitt/

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.