224. STÖRSTA MÖJLIGA TYSTNAD


224. STÖRSTA MÖJLIGA TYSTNAD
av Jan Ivarson, 2015-02-03.

– Nu har (KD), (FP) och (C) släppt funderingar på reviderad migrationspolitik. De är mest kosmetiska ändringar, omvändelser under galgen för partierna, som är otillräckliga för Sverigevänner. Fyraprocentsgränsen för att få vara med i riksdagen, tvingar partierna att ta hänsyn till väljarna.
Det måste kännas bittert för en del politiker med stort självförtroende. Hittills har de ansett sig stå över väljarna och nyttjat sina möjligheter i media för att tala om vad väljarna skall tycka. De har övervärderat sig själva och uppgiften att förklara.

Inom (M) tillämpar man cirkusmaner om största möjliga tystnad inför viktiga utspel. Det är i linje med hur partiet betedde sig efter valet. Då tog man att par månader på sig för att formulera bortförklaringar om valutfallet. Man kom fram till att partiet hade inte varit tillräckligt tydligt i jobbfrågan, medan invandring, misslyckad integration, utanförskapsområden och brottslighet kom långt ner på listan över förklaringar.
Nu försöker partiledningen med samma cirkustrix – största möjliga tystnad – i migrationsfrågan, men det håller inte länge. Om högerspöket inte skall skrämma bort fler sympatisörer måste partiet ge dem några rejäla köttben.

Allianspartierna försöker både förklara att kakan är god och samtidigt föreslå ändringar i receptet. Partier gör aldrig fel, men förklarar ofta behov av att utveckla politiken. Nyligen sa (C)-ledare Lööf att det finns problem med invandringen och de måste lösas. Hon talade som om invandring var ett opåverkbart oväder som dragit in över landet, för att dölja problem som skapats av den politik hon stått bakom.

På (S)-fronten intet nytt. Där kan vi se fram mot fortsatt utestängning av personer med fel politisk åsikt. Nu har det gått så långt i Sverige att en person mist jobbet för att han åt lunch med fel personer. Tidningen Fria Tider sänds i neutrala kuvert för att inte kompromettera mottagaren. Vad blir nästa steg i landet med begränsad yttrandefrihet och repressalier mot oliktänkande?

Politisk retorik har anpassats för att beskriva verkligheten på ett overkligt sätt. Den förmågan har DÖ-partierna utvecklat till fullo.

(Red. anmärkning, DÖ-partierna är de partier som ingick i den så kallade Decemberöverenskommelsen).

Jan Ivarson

1 thought on “224. STÖRSTA MÖJLIGA TYSTNAD

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.