123. SANDLÅDEPOLITIKER ÄR INTE BRA


123. SANDLÅDEPOLITIKER ÄR INTE BRA
av Arne Holmström, 2014-06-04.

Ett stående ifrågasättande är, varför en del människor väljer att bli politiker när de inte är lämpade för det? Det kanske är så, att en del människor har en övertro på sin förmåga, att jag minsann vet var skåpet ska stå? Den kategorin kallar jag för sandlådans politiker.
När jag växte upp på 40- 50-talet så var politiken ämnad för seriösa personer, åtminstone så var det en allmän uppfattning. Att syssla med politik på hög nivå, var ett ansvarsfullt uppdrag!
Idag kan vilken barnrumpa som helst bli politiker, huvudsaken är att de har en käft som glappar och går emot allt som har med sunt förnuft att göra!
Vore det inte på tiden att bestämma om en minimiålder på politiker som får inneha ansvarsfulla uppdrag? Det finns många röster idag vilka hörs ganska ofta, att om man vill komma in i Riksdagen, så borde det finnas en åldersgräns!
Förslaget är fyllda 40 år.
Andra förslag är samtidigt, att de ska ha en gedigen utbildning i svensk politisk historia och komplimenterad insikt i hur ett samhälle bör fungera, för folkets bästa.

Mitt förslag är att en intelligenstest borde vara obligatorisk för den som har tänkt att göra sig en karriär som politiker. Det här är ett minimikrav och är fullständigt logiskt. Ska man sitta på en politisk post ska individens hjärna fungera klanderfritt, för att kunna klara av att ta hänsyn till allt och alla som berörs av hur samhället fungerar.
Därför påstår jag att vi har en rad av politiker på höga poster som aldrig borde fått syssla med politik. De borde fått vara kvar i sandlådan och växa till sig först!
Att nämna deras namn är överflödigt, de odugliga politikerna har redan fått sitt namn dragna i smutsen otaliga gånger så att det räcker och blir över.

Det som förvånar mig, är att mer kvalificerade politiker inte tar upp den här frågan till debatt? Att massmedia skulle göra något dylikt är inte att tänka på, de sitter ju i samma båt och ror som politikern. Nej då, politiker är så kunniga och de gör sitt bästa heter det, alla behövs så det är inte något att strida om!
Om det vore så väl ändå, att vi hade haft framstående politiker på alla poster där honnörsordet var att handla efter sunt förnuft? Tänk bara tanken vad vi hade fått sluppit att få vara med om? Inte någon pajkastning politiker emellan och inte heller någon förnedring av svenska folket.

Tillbaka till sandlådan där all svensk politik utgår ifrån, vilket dessvärre nu tycks ha övergått till en kriminell verksamhet.
Vad är den pågående massinvandringen för något, när konsekvensen av den blir till ett kriminellt Sverige? Det här kan vi tacka de elaka politikerna i sandlådan för.

Är det nu någon med rent samvete som tycker att vi ska fortsätta med att ha outbildade politiker som styr vårt land på sandlådenivå?
Valet är ditt i höst, se då till att din röst blir en protest mot den förda politiken.

Arne Holmström

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

2 tankar på “123. SANDLÅDEPOLITIKER ÄR INTE BRA

 1. Håller till fullo med dig. IQ på dagens politiker ligger i höjd med en amöba. Och vad det gäller det sunda förnuftet så är det utrotningshotat-

  • Hej birgittast!

   Inte snällt sagt men jag måste hålla med…hehe.

   Kul att du hittat hit till Honesty4u och kommenterar här.
   Klicka gärna på ”knapparna” under det stora fotot så hittar du hundratals kanonkrönikor att läsa och lyssna på!

   Välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.