221. FP-FÖRSLAG FÖR ATT LURA VÄLJARE


221. FP-FÖRSLAG FÖR ATT LURA VÄLJARE
av Jan Ivarson, 2015-01-30.

Folkpartiledaren har förstått att hans parti riskerar åka ut ur riksdagen efter nästa val. Jag föreställer mig spänningsfyllda diskussioner i partistyrelsen om vad man skall hitta på. Skolan är uttjatad. Det område väljarna i första hand förväntar sig förändringar på är migrationspolitiken. Vad säger Cecilia Malmström om det, hon som gett bidrag till vänsterextrema EXPO och verkat i EU för obegränsad invandring?

Jan Björklund ser verkligheten. Han förstår att skall partiet finnas kvar gäller det att göra något som väljarna gillar. Då dammar han av ett gammalt förslag som inte genomförts under åtta år i regeringsställning:
Invandrare skall kunna svenska för att bli svenska medborgare. Bra om man skall försörja sig i Sverige.

Ett djärvare förslag är att invandrare inte skall få ta hit anhöriga (undantaget maka/make och minderåriga barn) om invandraren inte har varaktig inkomst av arbete. En naiv tanke, men normal för att komma från en svensk politiker. Förslaget är meningslöst och är avsett att lura väljarna.

FP ställer krav på invandrare som redan är i Sverige. De skall ha arbete för att få ta hit anhöriga! Hur länge skall invandrare försörja sina anhöriga?

Om förslaget skall ha substans, skall anhöriga och andra som kommer till Sverige kunna försörja sig. De som kommer bör helst inte vara för gamla så de kan jobba ihop lite till sin pension.

En fråga är vad som är godtagbart arbete. Räknas påhittade jobb där arbetsgivaren får 80 % av lönen från staten?
Förslaget hör hemma på återvinningen.

En invandrare som tar hit en anhörig kan knappast förväntas svara för försörjning mer än några månader, ungefär den tid en utlänning får vistas i landet som turist. Därefter söker den anhörige PUT, som Migrationsverket beviljar och skattebetalarna riskerar få fler att försörja med försörjningsstöd, vård och pension. Svenska politikers naivitet och brist på ekonomiskt förstånd är enastående.

FP måste förstås ha förslag om skolan. Nu vill man ha betyg från årsklass fyra. Oj så drastiskt. Skadligt tycker forskare med utbildning från flumhögskolorna med genusperspektiv. Då jag gick i klass fyra sökte vi till realskolan på våra betyg. Men så blev jag förstås som jag är.

Jan Ivarson

1 tanke på “221. FP-FÖRSLAG FÖR ATT LURA VÄLJARE

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.