274. TIGGERI BESTÄMS AV MINORITETEN


274. TIGGERI BESTÄMS AV MINORITETEN
av Jan Ivarson, 2015-04-26.

Entréerna till de flesta större affärer inramas numera av tiggare. Tror de flesta svenskar ogillar detta. Många anser att vi har högt skattetryck för att slippa folk som behöver tigga, men vi har inte ansvar för andra länders fattiga. Sverige och EU har möjligheter hjälpa fattiga i deras hemländer.

Politiker saknar kurage att resolut ta i frågan. Hittills förekommer spridda försök att uppmuntra verksamheten med godhet. Hjälp ges här och var, men inga kraftfulla nationella åtgärder varken för eller mot har aviserats. Tiggarfrågan driver omkring som en manöveroduglig båt utan befälhavare, trots att den inte hör hemma i en välfärdsstat.

Än så länge bestämmer minoriteten av svenska väljare om tiggeriet. Så länge några ger pengar till tiggare kommer vi ha dem. Om ingen ger något kommer tiggarna försvinna inom en månad. För det behövs inget politiskt beslut.

Vårt land har blivit omvända världen. I allmänhet får minoriteten inordna sig i majoritetens beslut men i tiggarfrågan bestämmer minoriteten så länge tiggeri är tillåtet och uppmuntras.

Förra regeringens expert på massinvandring Ullenhag (FP), talar nu för att tiggarnas barn inte skall gå i svenska skolor. De skall gå i sitt hemland. Det är en åsikt som vunnit insteg i partiet sedan det hamnat under fyra procent i opinionsmätningar. För ett år sedan skulle sådana tankar kallats främlingsfientliga. Det visar vad jag tidigare hävdat:

– Det är bara väljarflykt som kan få DÖ-partierna att ta hänsyn till verkligheten.

Jan Ivarson
politiskt obunden

3 tankar på “274. TIGGERI BESTÄMS AV MINORITETEN

  1. Bra skrivet, Jan, människor som du behövs sannerligen, och är viktiga, för nu är det otroligt nog en hjälplös majoritet som behöver denna typ av stöd mot denna blinda, duperade minoritet som gått på tiggarnas finter, låta vara att de förfinat metoderna i mer än 1200 år nu, men ändå, det behövs bara att en duperad stackare skänker en slant, så stjälps allt arbete mot zinkarna över ända. Upphäv 1965 års beslut att upphäva tiggeriförbudet som då rådde. Nu!

  2. MP styr i riksdagen så det är nog inte konstigt om minoriteten styr i samhället heller.

  3. Sant så. Naiva svenskar får otyget att ostört fortgå genom att skänka pengar. Olagligförklara bortskänkandet av pengar till allt utom godkända frivillighetsorganisationer istället och bötfäll de hjärnlösa individerna som i sin självgodhet uppmuntrar otyget! Fina rubriker i PK pessen

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.