713. SÄPO, ÅKLAGARMYNDIGHETEN MED FLERA, ÄR EMOT SLOPAD STRAFFRABATT


713. SÄPO, ÅKLAGARMYNDIGHETEN MED FLERA, ÄR EMOT SLOPAD STRAFFRABATT
av Kenny, 2019-06-01.

Om man hade ambitionen skulle man i princip kunna minimera alla former av radikalisering i fängelserna. Man skulle isolera radikala islamister och alltid ha som policy att utvisa dem på livstid efter avtjänat straff.
För några år sedan så klagade muslimska fångar och imamer på att det var för få imamer i fängelserna. Enligt dem och svensk media riskerade man därmed att fångar radikaliseras, samtidigt som nyligen islamistförespråkande imamer sätts i fängsligt förvar av SÄPO.

Exakt hur många av Sveriges omkring 5 000 fångar som är muslimer är det ingen som vet, eftersom det enligt lag är olagligt för myndigheter att fråga.
På Sveriges största fängelse, Kumlaanstalten, så uppskattar chefen Kenneth Gustafsson att var tredje fånge är muslim. Det är noterbart om man inte vill dölja fakta, att troende muslimer kan begå den allra värsta typen av brott. Annars så hamnar man inte på en riksanstalt som Kumlaanstalten och om man inte är troende, så varför har man då ett behov av fler imamer?

Margot Wallström har stått i riksdagens plenisal och hyllat islam, medan hon aldrig har hyllat våra pensionärer. Samtidigt har Stefan Löfven sagt att han aldrig har och aldrig i framtiden kommer att kritisera islam.

När det gäller Åklagarmyndigheten så anser man att en slopad straffrabatt är ineffektivt. Vilken vetenskaplig forskning grundar man sig på? Jerzy Sarneckis?

Kan man begå ännu fler brott som multikriminell om man är inlåst, enligt Åklagarmyndigheten? Är det verkligen Åklagarmyndighetens uppgift och inte Advokatsamfundets att värna dömda kriminella istället för brottsoffer vilket Advokatsamfundet naturligtvis gör när man säger nej till slopad straffrabatt?

Den mycket spridda straffamnestin som grovt utnyttjas av äldre kriminella, medför oftast minimala påföljder. Dessa äldre anlitar icke myndiga, där unga begår mängdbrotten, ibland av den allra grövsta sorten samt våldtäkter. De är helt medvetna om, att riskerna därmed är minimala för dem själva.

Många äldre kriminella har vittnat om att det har varit förödande för dem, att inte samhället och rättsväsendet direkt svarade med hårdare och resoluta påföljder.

SÄPO:s inställning är förstås inte förvånande när man enligt en SÄPO-chef prioriterar terroristers och IS-återvändares mänskliga rättigheter, även fast det skulle öka riskerna för nya terrordåd som drabbar civilbefolkningen.

Från 2016. Kalla fakta del 5 – Stockholm – Bagdad.

Källa: https://www.tv4play.se/program/kalla-fakta/3403210

Brist på imamer på svenska fängelser. Källa. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=5358427.

110 SVT Text INRIKES PUBLICERAD 15 MAJ
Tunga remissnej till straffrabatt
Flera tunga remissinstanser säger nej
till att slopa den så kallade
straffrabatten för unga brottslingar,
visar en genomgång av SR Ekot.
Brottslingar under 21 år får i dag
mildare straff, något regeringen vill
ändra på för 18–20-åringarna.
Detta är ineffektivt, enligt
Åklagarmyndigheten.

Säpo ser en risk att unga
i fängelserna i högre grad exponeras
för våldsbejakande extremism, och
Advokatsamfundet beskriver det som
ett ”synnerligen olämpligt avsteg”.

Kenny

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 712. NÄR DETTA HAR INTRÄFFAT

Nästa krönika: 714. INVANDRING BLEV UNDERSKOTT I 69 KOMMUNER

 

2 tankar på “713. SÄPO, ÅKLAGARMYNDIGHETEN MED FLERA, ÄR EMOT SLOPAD STRAFFRABATT

  1. Hade rättsväsendet fungerat så hade Kamprad avslutat sitt liv i en fängelsecell för grov ekonomisk brottslighet, samt flertalet av tex wallenbergfamiljen suttit inlåsta i detta nu inkl flertalet av deras jurister för medhjälp till brott.
    Nej upp till kamp nu proletärer.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.