540. OMVÄND ORDNING – FÖR DEMOKRATISK FÖR ATT GENOMFÖRAS


540. OMVÄND ORDNING – FÖR DEMOKRATISK FÖR ATT GENOMFÖRAS
av Jan Ivarson, 2017-02-25.

Ett sätt att underlätta finansiering av andra länders medborgare är att införa en omvänd ordning istället för den vi har. Hittills har regeringar avsatt pengar till Migrationsverket som i sin tur har fördelat en del av dem till kommunerna.

Regeringar är vana att finansiera migrationspolitiken med att ta pengar från andra verksamheter, med ökad beskattning och nya lån, utan att visa på konsekvenserna. Härtill kommer att verksamheter med minskade anslag sannolikt drabbas av ökad belastning vid ökad befolkning,

I den begränsade debatt som förekommit, vill ingen regering medge att den tar pengar från andra områden. En antydan inträffade då förre statsministern tvingades vädja till svenskarna, att öppna sina hjärtan. I framtvingad debatt om migrationspolitikens kostnader, brukar regeringar dribbla bort frågorna genom att tala om mindre belopp som tilläggsanslag.

En tydligare redovisning skulle vara om stat och kommuner redovisade migrationsbesparingar för sina verksamheter och överförde dem till ett migrationskonto. Varje nämnd skulle visa sin avsättning till migrationskontot. Väljarna skulle tydligt se hur mycket de får öppna sina hjärtan.

De samlade beloppen från kommuner, staten och migrationsavsedd upplåning, skulle sätta ramarna för politikernas migrationspolitik.
Kort sagt, folk i kommunerna skulle bestämma vad de vill avstå och se hur det drabbar dem.

Med omvänd ordning skulle ansvariga inom till exempel polis, vård och trafikverk, slippa kritik för köer och uteblivna satsningar.
Folk skulle då se sambanden tydligt.
Allt för tydligt, skulle en del hävda och stärka sin argumentering med klassiska ord om främlingsfientlighet och rasism.

En politik för mer direktdemokrati är förstås omöjlig i Sverige.
Det finns ingen annan förklaring än att den skulle vara för demokratisk. Väljarna skulle på riktigt bestämma över politikerna och det är för många en orimlig tanke.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress så att vi kan blockera eventuella skitstövlar!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/539-politisk-arvsynd-svar-att-bli-av-med/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/541-kollaps-eller-belastningsskador/

3 tankar på “540. OMVÄND ORDNING – FÖR DEMOKRATISK FÖR ATT GENOMFÖRAS

  1. Pingback: 540. OMVÄND ORDNING – FÖR DEMOKRATISK FÖR ATT GENOMFÖRAS | Tankar vid min rosa traktor

  2. Utmärkt!!.. lysande faktiskt och skulle absolut funka bättre tror och tycker jag iaf.. men som Gumafawi säger i sin respons, det kommer inte funka .. det har gått för långt nu ..

    Jag tycker det är bra skrivet det här och det sätter lite tankar i gungning .. jag hoppas du inte har nåt emot att jag återbloggar detta på min egen blogg och länkar det hit 😀

  3. Utmärkt förslag, men kommer inte att kunna realiseras eftersom det har gått för långt. Vi kommer tyvärr att få se en totalkollaps innan något kan bli bättre. Det gamla ordspråket att ”stämma i bäcken” har fallit i glömska och har nog sin orsak i att vi haft det så bra att många i Sverige har trott och tror att vi är undantagna från fattigdom och annat elände. Politiken har överutnyttjat sina skattebetalande och skötsamma medborgare, de som står för grunden i ett stabilt samhällsbygge. Vi kommer därför att få se medborgargarden och vapeninnehav öka i försvarssyfte och viljan att kämpa för gemensamt samhällsbygge byter skepnad till försvar av den egna sfären. Vi kommer troligen även få se en flykt av duktiga människor från landet. Varför stanna på ett sjunkande skepp som inte går att rädda?

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.