425. IRONISERING ÖVER ANSVARSFULLT LEVERNE


425. IRONISERING ÖVER ANSVARSFULLT LEVERNE
av Jan Ivarson, 2016-03-04.

Varje människa utgör en belastning på miljön. Ju fler människor, ju större belastning. Politiska partier som oroas av köttätande driver ändå politik för ökad befolkning. Samtidigt vill de övertyga om hållbar utveckling.

Med argument för ökad befolkning i Sverige följer krav på förändrad livsstil. Krav hörs att vi skall äta mindre kött och lämna våra bostäder till andra som anses behöva dem bättre, en klart svenskfientlig politik.

Olle Fjordgren har visat intressanta uppgifter på Facebook om hur svenskarnas vanor varierat:

”1911 fanns det 2,7 miljoner nötkreatur, 1 miljon får och 2 000 bilar och knappast någon åkte utomlands. Idag finns det 1,5 miljoner nötkreatur,500 000 får och 4,4 miljoner bilar och 443 000 svenskar åker till Thailand.

Och ändå försöker svenska organisationer och ibland myndigheter få oss tro att det är kons fisar och rapar som är problemet.”

Miljövänner som tidigare värnat öppna landskap, vill att boskapsdrift skall avvecklas.

Inströmning av människor till Sverige har bidragit till att förvärra situationen på bostadsmarknaden. Sedan politiker börjat inse att landet inte klarar av att bygga vad som behövs, är budskapet att goda svenskar skall bryta upp från sina hem. De skall flytta till mindre bostäder till förmån för andra som anses behöva dem bättre.

Vilka behöver våra bostäder bättre?
Tänkarna går till stora barnfamiljer och ungdomar som utan att känna varandra förväntas bo i samma bostad.
En omflyttning skapar inte fler bostäder.

Ännu har vi inte hört när politikerna tycker det är dags för överlåtelse. Hittills har det varit naturligt då gamla vill flytta till äldreboenden. Med dagens brist, sker det först när svenskarna närmar sig 100 år. Dessutom förväntas vi arbeta högre upp i åldrarna för att bidra till hyran till de som skall ta över våra bostäder.

Svenska par skall förmås lämna sin bostad, med eller utan överflödigt lösöre, då barnen flyttat hemifrån, men det försvåras av brist på bostäder. En lösning kan vara att samhället bygger små modulbostäder och ålderkibbutzer för gruppboende, dit svenskar flyttar som lämnat barnproducerande ålder.

I partier växer åsikter om att svenskar inte kan räkna med att bo kvar i sina hem hela livet, när andra behöver dem bättre. En ny klimakterierelaterad boskatt ligger nära tillhands, för att styra för ökad rörlighet på bostadsmarknaden.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/424-finns-verkligen-islamofobi/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/426-sysselsattningsgrader-varierar-i-europa/

1 tanke på “425. IRONISERING ÖVER ANSVARSFULLT LEVERNE

  1. Sjukt, sjukt, sjukt!!! Och 75% av svenskarna sover vidare! 😮 När ska dom vakna?!
    Tack för bra analys, Jan Ivarsson. Tummen upp för dig!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.