168. DE ARGUMENTSLÖSAS ARGUMENT


168. DE ARGUMENTSLÖSAS ARGUMENT
av Jan Ivarson, 2014-10-09.

I insändarspalter har jag kallats högljudd och rasist. Det är tillmälen man numera måste räkna med i Sverige, om man kritiserar migrationspolitiken. Om jag skrivit politiskt korrekt, för obegränsad invandring, hade jag hyllats som duktig samhällsdebattör. Nu kallas jag högljudd med insinuationer om tvivelaktiga kulturella intressen, jag inte varit i närheten av. Jag har gärna anställt kunniga utlänningar men tycker inte att Sverige skall ha en invandring på dagens höga nivå. Det är olika frågor.

Våra grannländer för en betydligt mer restriktiv migrationspolitik än den svenska men anses inte vara rasistiska. Hur är det möjligt? Kan vi lära något av Finland? Varför är en svensk rasist men inte danskar, norrmän eller finländare med samma åsikter? Svaret är, att Sverige har ett sjukt debattklimat som underhållits av regeringar och journalistkåren.

När jag ställt frågan till läsekretsen, om man vill att svensk välfärd skall stå till hela världens förfogande, uteblir svaren. Är redan frågan otillbörlig? Många knyter näven i fickan och förblir tysta, för de vill inte schavottera som rasister och är rädda om sina jobb.

De som talar för den förda politiken vågar inte stå för sina åsikter!
De vill inte säga att svenskarna skall dela med sig av sin välfärd eller berätta om konsekvenserna som de själva undviker. De vill inte tala om hur mycket vårdköerna skall få växa och avgifterna få öka, för att finansiera stor invandring av svåranställbara personer. De försöker intala oss, att dagens invandring är lönsam och förhindrar publicering av artiklar som visar motsatsen. Förespråkare av den förda politiken har inte sällan försäkringar för privat vård, för att kompensera samhällets förfall. De verkar ha olika värderingar för samhällets kassor och sina egna plånböcker.

Det är lättast att själv bo segregerat och avfärda svåra frågor om migrationspolitiken med påstådd rasism, men det är föga konstruktivt. Vi måste få ha olika åsikter och kunna diskutera dem sakligt, utan osakliga tillmälen.

Jan Ivarson

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

6 tankar på “168. DE ARGUMENTSLÖSAS ARGUMENT

  1. Jag känner mer som att det är inte längre så himla negativt att vara en rasist. Det innebär att jag håller inte med pk-folkets åsikter och det känns helt ok. Blir jag kallad rasist för att jag kritiserar en invandrare som beter sig illa så känns det inte som en synd det heller… Det ordet är så illa utnyttjat att det har tappat bort sitt sting och sin innebörd. Är jag en rasist för att jag hyllar mitt folkliga arv och mitt land? So what!?

    • Alldeles korrekt Jessica!
      Tyvärr så är det alltför många som känner ängslan inför denna rasiststämpel.
      Varje person måste få hata, älska eller bara tycka illa om det vansinne som pågår i vårt land!
      Ingen ska ha rätten att bestämma vad Du ska gilla eller ogilla.

      Att du framför denna åsikt i våra kommentarsfält här, betyder kanske mer än du anar.
      Det ger även andra modet att stå upp för sina åsikter.

      Tack för att du läser och kommenterar här på Honesty4u!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  2. Jan i Sverige vill jag bo en gång i tiden den tiden är sedan länge förbi, jag vet inte hur många gånger jag blivit kallad rasist av just den orsaken du beskriver, mitt svar var alltid som så här ” ja det stämmer jag är den största rasisten av dem alla” haha framför mig stod det en fågelholk.

    Konflikträdda, svarslösa, ryggradslösa, PK Svenskar står mig upp i halsen.

    • Hej Staffan!

      Hahahaha…Här borde jag kanske redigera ditt inlägg en smula då det blev ett allvarligt syftningsfel! Nu låter det som att JAG var en redig karl, vilket naturligtvis kan diskuteras, enligt många…hehe.
      Det borde kanske ha stått, Ja Lars, Jan verkar vara en redig karl inte tu tal om det.

  3. Hej Jan!

    Tack för ytterligare en extremt välskriven samt tänkvärd krönika.

    Jag har ju aldrig träffat dig, utan endast haft mejlväxling med dig i samband med dina krönikor.
    Att kalla dig för rasist eller högljudd, måste vara ett av årets sämsta skämt!
    En mer välbalanserad och saklig krönikör än dig, lär man nog få leta efter bra länge för att kunna hitta!

    Jag tror helt enkelt, att just din saklighet samt ditt oerhört balanserade språk, är det som ”skriker” i öronen på de hjärntvättade 7-klöveranhängare som läser dina alster.
    De VET att du har rätt men klarar självklart inte av att erkänna det, utan att själva framstå som mindre bemedlade. Det psykologiska försvaret för deras del, blir alltså dessa lögnaktiga och fega tillmälen. Sakliga argument är ju inte deras starka sida, för att uttrycka sig snällt!

    Av det lilla jag hittills lärt känna dig mejlledes, så är du en mycket ärlig, ödmjuk och försynt man som jag vilken dag i veckan som helst gärna skulle umgås privat med, om möjligheten fanns.
    Jag är ganska övertygad om, att jag inte skulle behöva några öronproppar heller.

    Det är alltid trist när man får höra dylika lögner och tillmälen om sig själv och på något sätt sårar det alltid lite. Jag har dock lärt mig att man istället bör tycka lite synd om sådana individer. Deras hjärna har ju uppenbarligen inte utvecklats fullt ut och det är därför de känner sig så underlägsna och tar till dessa osakliga tillmälen.
    Här på Honesty4u är du dock en mycket omtyckt krönikör och dina alster läses frekvent varje dag.
    Så fortsätt och gör det du är en mästare på, SKRIV MER!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.