19. DIN KAMP FÖR FOLKETS FRIHET


19. DIN KAMP FÖR FOLKETS FRIHET
av Arne Holmström, 2013-07-09

Din kamp för frihet kan vara en chimär?
Hur övertygade är vi, om att våra egna åsikter är de enda rätta? Nej, jag tänkte väl det!
Vi får anledning
 att tänka om, allt eftersom vårt samhälle är i förvandling.

Våra åsikter är tyvärr inte av något större värde. Som fotfolk inlemmas vi att anamma vad våra ledare har bestämt, hur saker och ting ska vara.
Säkert upplever vi varenda en hur de sociala orättvisorna gynnar de rika och besuttna. Det kan tyckas vara märkligt hur detta går till! Se på den multietniska blandningen av människor i vårt land som skattebetalarna måste försörja, genom att de utslagna får socialt bistånd och där summan kan variera på ett högst anmärkningsvärt sätt. (En del tycks ha ett högre värde än andra.)

I sak är vår kamp för folkets frihet en penningfråga för att få ett bättre liv, och det spelar inte någon roll om vi blir rika som troll, vi vill vi ändå ha mer!
Vem klagar inte på att de har för låg lön?

Vår tanke i de allmänna valen, att välja parti och politiker, är att de ska uppfylla dina ekonomiska önskningar, eller hur? Är det då inte underligt att vi strider mot varandra, för att vi har valt de partier vi trodde skulle uppfylla våra önskningar och då skuldbelägger varandra för att vi sedan har röstat på fel parti?

Någon gång måste vi inse att alla politiska partier inte har något mandat att gödsla folket med pengar, men däremot att ge oss förutsättningen att vi kan förtjäna dem själva.
Bortsett om man inte är en invandrare, för då gäller helt andra regler, då tar politikerna på sig spenderbyxorna och frikostigt tar pengarna ur statskassan och strör pengarna över dem.

Var hittar man folkets frihet? Måste vi alla bli politiker och sitta med i Riksdagshuset och i Kommun och Landsting? Tanken kanske inte är så dum, – folkets riksdag i ordets rätta bemärkelse.
Nej du, vår frihet når vi aldrig och en sak som talar för detta, är att vi styrs inte enbart av vårt valda folk som politikerna utgör en del av, vi har också kapitalets herrar som är den egentliga maktens herrar och de tillåter inte någon frihet på något sätt för oss trälande slavar! Slavmentaliteten är alltså dominerande i samhället, trots att slaveriet är avskaffat som det heter.

Den dagen jag blev egen företagare så tänkte jag mången gång, att man i så många år hade jobbat för att andra människor, för att de ska bli smått förmögna och nu står jag själv här och har fått möjligheten att göra mig rik!
Äntligen hade jag funnit en del av den frihet jag längtat efter, trodde jag. Nej, nu jag är tvungen att dela med mig och jag gynnar andra företag, så att de tjänar ännu mer pengar?

Vad märkligt! Vari ligger felet? Enkelt förklarat, jag är inte den multimiljonär som har fått ett inflytande i samhället, utan är fortfarande deras underlydande och lär så förbli i resten av mitt liv!

Slutsatsen blir att vi kämpar för vår frihet på parlamentarisk väg förgäves! Det enda rätta för att nå en form av frihet, är folkets revolt mot överhögheten. Det gäller dock att inte sedan införa någon form av planekonomi och få en politisk trojka på halsen, för då så har vi fått vårt land att bli en ren diktaturstat där allmänningen inte har det minsta att säga till om, alltså kommunism.

Så folkets frihet är och förblir en chimär hur vi än gör.

Arne Holmström

1 tanke på “19. DIN KAMP FÖR FOLKETS FRIHET

 1. 19. DIN KAMP FÖR FOLKETS FRIHET
  av Arne Holmström, 2013-07-09

  Hej Arne!
  Du ger oss alla verkligen en tankeställare med din intelligenta text!

  ”Våra åsikter är tyvärr inte av något större värde. Som fotfolk inlemmas vi att anamma vad våra ledare har bestämt, hur saker och ting ska vara.”

  Detta är verkligen på pricken sant och precis som du skarpsinnigt påpekar, så har vi själva valt våra ledare! Detta är i varje fall vad vi tror!
  Sanningen är dock just att våra politiska ledare sitter i knät på ”kapitalets herrar”, och det är helt och fullt dessa som bestämmer allt!

  Som någon smart rackare skrev i Bibeln, ”Allt är ett jagande efter vind”.

  Att läsa intelligenta texter där ”mina” skickliga krönikörer formulerar och klargör sanningar, ger mig trots allt hopp om att vi gemensamt kan påverka vårt samhälle på sikt.
  Ert arbete med att skriva alla dessa tänkvärdheter, kan nog inte berömmas för mycket!
  Ett stort TACK!

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.