277. MER SKATT FÖR OLÖNSAMMA PROJEKT


277. MER SKATT FÖR OLÖNSAMMA PROJEKT
av Jan Ivarson, 2015-05-05.

Trots stor arbetslöshet, har regeringen ambitionen att öka befolkningen kraftigt. Därför tvingas man belägga arbete och basnäringar med höga skatter. Politiker har övertygat om behov av höga skatter på alkohol och tobak för att begränsa konsumtionen av varor som anses hälsovådliga. Det är svårare att förstå nyttan av höga skatter på arbete och basnäringar.

Förklaring är att det är tomt i skattkistorna. Landet som politiker kallar rikt, måste oavsett regering låna utomlands. Regeringen dammsuger näringslivet för att finna lönsamma verksamheter att beskatta ytterligare till gränsen för nerläggningar.
Kärnkraften är ett exempel.
Med höjd skatt läggs två kärnkraftverk ner, samtidigt som subventionerad vindkraft går med förlust. Bensin beskattas mer för råoljepriset har sjunkit. Inget får bli billigare! Ambitionen tycks vara att konsumenterna skall få tre gånger högre elpris som i Tyskland. Där har nu en del av befolkningen svårt att konsumera den el de behöver.

Välfärden hotas med ökad skatt på basnäringar för stål, trä och papper. Industrierna får högre kostnader och tappar konkurrenskraft, trots en statsminister som arbetat i elintensiv industri och lovat Europas lägsta arbetslöshet.

Vårt ekonomiskt ansträngda jordbruk, klarar bara av halva landets försörjning. Det vill regeringen belasta med ytterligare skatt på konstgödsel. Det måste vara frestande för politiker att vilja beskatta djurhållande jordbruk för gratis tillgång av naturgödsel.
Jordbruket är en viktig näring för livsmedelsförsörjningen.
Vi har nu drygt 70 000 jordbruk som ständigt minskar genom nerläggningar på grund av dålig lönsamhet och arvsskatt vid generationsskiften. Det kan vi än så länge kompensera med ökad import av i högre grad oekologiskt odlade livsmedel.

(C) var gång jordbrukarnas parti. Nu har partiet vänt dem ryggen och satsar på mångkultur. Vi minns Stureplanscentern även om den belagts med sordin. Nyligen la partiet förslag om mer pengar till flyktingmottagande och integration. Fler invandrare skall bli anställbara för jobb som till största delen skapas och kan besättas av svenskar. Politiken kräver ständigt ökade skattebaser för fler olönsamma projekt.

Politiker säger en sak men gör en annan:
> De poängterar vikten av hög utbildning men tar in lågutbildade.
> De beskattar lönsam elproduktion och subventionerar olönsam.
> De talar om hållbar utveckling men skattar ihjäl våra jordbruk.
> De lovar minska arbetslösheten men fyller på med svåranställbara och ökade skatter på företag.
> De talar om behov av invandring men vill samtidigt förhindra den.

Inte nog med att vi har skatt på allt, vi har dessutom skatt på skatt.

Jan Ivarson
politiskt obunden

6 thoughts on “277. MER SKATT FÖR OLÖNSAMMA PROJEKT

  1. Bra skrivet men måste få tillägga att en hel yrkeskår håller på att utrotas. Nämligen vi lastbilschaufförer. Vi som körde på Europa/Asien/öst är redan borta utkonkurrerade av billiga öststatstattare. Löstrailer inom Sverige är nog max 15-20% svenska chaufförer. Jag känner till 1 (ett) svenskt åkeri som fortfarande betalar avtalsenlig lön till sina svenska chaufförer. Iom extra skatter o höjda kostnader för åkerierna är dom dödsdömda. Ersatta av körkortslösa drumlar med körkortet inköpt för 299 usd utan att sett en ratt. Har webadressen nånstans tror det var i Moldavien. Men förfalskningen kunde fås från valfritt europeiskt land. Canada.Ausralien eller valfri stat i usa. Givetvis även digitala färdskrivarkort. Så mao har miljömuppar kommunister regering o världshistoriens sämsta fackförbund Transport lyckats döda en hel yrkeskår o ett fungerande system o ersatt det med dagens skräp. Med efterföljande problem stölder kapellskärningar lägre trafiksäkerhet inte att förglömma miljöförstöringen iom att aporna skiter där de står o slänger soporna rakt ut.

  2. 5 stjärnor.
    Konstigt att folk inte förstått innebörden av denna politik utan ger sina röster sina egna motståndare. ??????????

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.