586. IDROTTSHANDIKAPPADE BEHÖVER EN ORGANISATION


586. IDROTTSHANDIKAPPADE BEHÖVER EN ORGANISATION
av Jan Ivarson, 2017-09-11.

Ironiska funderingar om hur vi ser på minoriteter.

Fattiga svenskars förbund hör man inte talas om. De är förstås svenskar och förväntas ha släktingar som tar hand om dem. Än så länge. I framtiden med ”mina och dina barn” i flera samboskap blir det osäkert vilka anhöriga som skall känna ansvar för gamla och svaga i släktens periferi.

Samhällets resurser inriktas mot mer behövande som nyligen invandrat för att få ett bättre liv. Många goda svenskar menar, att även de som inte fått tillfälle att betala skatt och avgifter till svensk välfärd, bör få tillgång till den. Det är så många svenskar röstar. Därför stödjer samhället organisationer för invandring och vissa minoriteter. De ges frikostigt utrymme i media och i det offentliga rummet.

Ensamkommandes Förbund har skapats för att tillvarata ensamkommandes intressen och stimulera fler att komma för att få del av svensk välfärd. Förbundet har en stor utvecklingspotential som kan utvecklas med Anhörigas Förbund. Gemensamt för föreningar av denna typ är att kostnaderna inte blir synliga på föreningsmedlemmarnas konton. Resurser tas från andra samhällsområden.

http://ensamkommandesforbund.se

Homosexuella är sedan flera år framgångsrikt organiserade med egen flagga. De ordnar demonstrationståg i stora städer och har blivit så framgångsrika att de inte sällan dominerar debatten i samhällsfrågor. De omnämns ofta som Pride för att avleda intresset från en minoritet och istället framstå som en viktig företagskoncern. De vill ogärna jämföras med grupper som harmynta eller personer med andra medfödda defekter.

https://www.rfsl.se/hbtq-fakta/hbtq/?gclid=EAIaIQobChMIhIjjgIK91QIVhm4bCh3dmAd0EAAYASAAEgIfb_D_BwE

Romer kan man se som en framgångsrik intresseförening. Gemensamt för framgångsrika minoriteter är att de är duktiga på att nyttja media och att de har egen flagga. Romernas flagga har ett hjul som symboliserar deras mobila leverne för att bevara deras kultur genom ständig förflyttning. Därmed minimeras risken för att få personnummer, betala skatt och integreras i ett lands språk och kultur.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Romer

Idrottshandikappade behöver en organisation för att tillvarata deras intressen. De utsätts nästan dagligen för psykisk terror av alla idrottsprogram i media. De påtvingas nyheter om nya rekord och intervjuer med framgångsrika idrottsmän. De känner ångest när de tvingas följa viktiga matcher och idrottstävlingar för att kunna tala om dem med kamrater i skola och på arbetsplatser. De tvingas ibland låtsas att de skall ”se på matchen i kväll” utan att de kanske känner till vilken idrott det gäller.

– Vad skall jag svara mina barn som frågar varför vi inte får vara med Olympiaden, undrar oroliga föräldrar.

– Vi har fått ett elitsamhälle där inga andra får plats, är vanlig uppfattning.

– Mamma, Jonas har visat mig hans pappas alla pokaler. Varför har vi inga?

Ett idrottshandikappades förbund IFF behövs med färgglad flagga, varför inte med en hösäck, fåtölj eller en hjärna som logga. ”Thinkers” kan bli framtida namn för att avleda uppmärksamheten från ett handikapp. Thinkers kan användas för marknadsföring och för att samla IFF:s alla underorganisationer i kommuner och ungdomsavdelningar.

De som inte är bra på idrott får aldrig medverka i Olympiaden. De känner sig därför åsidosatta och är i behov av samhällsstöd. De behöver uppmärksamhet i media med program som lyfter problem och fördelar för deras särart. De vill inte förnedras med nedsättande tal om soffpotatisar, i synnerhet som potatis är en viktig basvara. Media bör visa mer av lugn tillvaro i fåtöljer med läsning och skrivande av samhällsviktiga artiklar. Galenskaparen Claes Eriksson är en förebild. Det skulle ge lugnare barn, kanske lindra de bokstavssjukas åkommor och bidra till bättre studieresultat.

En hösäck symboliserar mjukhet, värme och ambitionen att samla i ladorna för kommande behov. Kan den vara lämplig på en flagga för att ge rättvis plats åt de idrottshandikappade i samhället? Framstår en hjärna för storvulet?

Idrottshandikappade behövs också.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/585-varfor-skall-man-arbeta-och-utbilda-sig/ 

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/587-rosta-i-kyrkovalet-2017/

1 thought on “586. IDROTTSHANDIKAPPADE BEHÖVER EN ORGANISATION

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.