278. POLITISERADE UTREDNINGAR


278. POLITISERADE UTREDNINGAR
av Jan Ivarson, 2015-05-08.

Vid Uppsala Universitet har man tagit fram en studie som visar att domstolar med nämndemän från (SD) dömer striktare i asylärenden än nämndemän från andra partier. Det är förmodligen riktigt men därmed inte sagt att domarna är felaktiga.

Det är viktigt i en rättsstat att alla domstolar dömer likvärdigt. Då människor är del i beslut finns ingen hundraprocentig rättvisa. Domstolarnas nämndemän är tillsatta av de politiska partierna för att så långt som möjligt vara ett tvärsnitt av svenskarnas värderingar. I vårt politiskt korrekta klimat framställs det som ett problem när (SD) får inflytande.

Propaganda för invandring är omfattande och påverkar folks karriärer. Därför kan man inte frigöra sig från tanken, att forskare söker frågor som stödjer politiskt korrekta uppfattningar men avstår från andra.

Universitetets undersökning bör utökas för att granska om domsluten är i linje med lagstiftningen. Om domar med nämndemän från (SD) är korrekta förtjänar de beröm istället för ifrågasättande. Forskare frestas att studera frågor som stödjer politiskt korrekta uppfattningar men avstår gärna från andra uppfattningar.

Skolan befinner sig i fritt fall trots ökade anslag. Här finns behov av utredningar på universitetsnivå som visar om ökade anslag står i proportion till invandringens behov, men få vill troligen åta sig en sådan uppgift.

Jan Ivarson
politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.